Απορρίφθηκε η έφεση  για την αθώωση του 74χρονου

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η έφεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία είχε αθωωθεί ο 74χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια στις Καλυθιές, για το θάνατο με σιδερένιο σωλήνα του κουταβιού που φιλοξενούσε το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες».

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο και έκρινε πως δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση της έφεσης από την κα. Εισαγγελέα και την απέρριψε.
Ως εκ τούτου διατηρείται η αθωωτική ποινή για τον 74χρονο.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες» στις 11.30 το πρωί στις 13 Νοεμβρίου 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε βάρος του 74χρονου.

Το δε περιστατικό σύμφωνα και με το κατηγορητήριο σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί εκείνο μέσα στο κτήμα που διατηρεί στο Φαληράκι ο 74χρονος, όπου και εκτρέφει κότες, κουνέλια και κατσίκια. Εκεί ο 74χρονος φέρεται να χτύπησε το κουτάβι (8 μηνών) με σιδερένιο σωλήνα στο κεφάλι, και από το χτύπημα επήλθε ο θάνατος του ζώου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζώο ανήκε στο Φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» και φιλοξενούνταν από 41χρονο που διαμένει σε κοντινή απόσταση από τον 74χρονο. Μάλιστα το κουτάβι επρόκειτο να ταξιδέψει στις 26 Νοεμβρίου 2014 για το εξωτερικό προκειμένου να δοθεί για υιοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς είχε δηλώσει πως η πρόθεσή του ήταν να φοβίσει το σκυλί και όχι να το σκοτώσει.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 74χρονο παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Βλάχος και ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιούλα Διμέλλη πρόεδρος και αντιπρόεδρος – τότε- στις «Τυχερές Πατούσες».