Μπάχαλο με τις εκλογές της ΕΠΟ

«Μπουρλότο» έβαλε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις εκλογές της για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία.

Με την απόφασή του να κάνει δεκτή την προσφυγή του σωματείου Κηφισιά 2010 (ουσιαστικά την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου), το Διαιτητικό Δικαστήριο ακυρώνει τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου στα Χανιά και διορίζει προσωρινή διοίκηση για διάστημα δύο μηνών, ζητώντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί όχι το σημερινό εκλογικό σύστημα, αλλά εκείνο του νόμου Ορφανού (ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία), που είχε προκαλέσει τη σφοδρή σύγκρουση Ομοσπονδίας και Πολιτείας, με τη δεύτερη να κατηγορείται από την πρώτη για ωμή παραβίαση του περιβόητου αυτοδιοίκητου.

  Την εικόνα του «μπάχαλου» έρχεται να επιτείνει το χθεσινό αίτημα του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή προς την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να διορίσουν νέα προσωρινή διοίκηση «μακράς πνοής», καταργώντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο και τις προβλεπόμενες από το καταστατικό της ΕΠΟ διαδικασίες.

 Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ θα απασχολήσει τη ΦΙΦΑ αύριο Παρασκευή και το πιθανότερο σενάριο είναι να διορίσει νέα προσωρινή διοίκηση, η οποία θα οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές το συντομότερο (πάντως, σίγουρα όχι στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά) με το σημερινό εκλογικό σύστημα (τρεις ψήφοι ανά  Ένωση).

 Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ξεκάθαρο πως ευνοούν τη συμπολίτευση, έτσι όπως εκφράζεται από την υποψηφιότητα Ελευθεριάδη, καθώς κερδίζει χρόνο στην προσπάθειά της να ανακόψει τη δυναμική της παράταξης Γραμμένου.

 Οι παράγοντες της ΕΠΣΔ τηρούν στάση αναμονής, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Διακοφώτη να εκτιμά αφ’ ενός πως οι εκλογές θα γίνουν σύντομα βάσει του σημερινού εκλογικού συστήματος, αφ’ ετέρου πως οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί και που «δείχνουν» την επικράτηση του Βαγγέλη Γραμμένου, δεν πρόκειται να ανατραπούν.

 Μάλιστα, όπως είπε χθες, αν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας δεν μπορέσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως στα προβλήματα των νησιωτικών Ενώσεων, δεν θα μπορέσει κανείς.