Έντονη αντίδραση από τον Τσαμπίκο Μοσχάτο για το σατιρικό ποίημα

Την έντονη αντίδρασή του, για το σατιρικό ποίημα συμπολίτισσάς  μας πριν από μερικές μέρες, το οποίο αφορούσε Γερμανίδα τουρίστρια που έπεσε από γαϊδουράκι στη Λίνδο, εκφράζει με επιστολή του στη Ροδιακή ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κος Τσαμπίκος Μοσχάτος.

 

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε Διευθυντά,
Σχετικά με το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ: «ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΙΝΔΟ ΚΑΙ..ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ.» Απίστευτη απάντηση με...σατιρικό ποίημα από μια ξεναγό.

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο:

«Όταν διάβασα αυτό το κατάπτυστο άρθρο δεν μπόρεσα να ησυχάσω.

Ένιωσα τόσο αποτροπιασμό! Τί Δυσφήμηση!!! Τί  προσβολή για τη Ρόδο!!! Τί επιπολαιότητα από μια Ξεναγό!!! Και εκτός από αυτά, σκέφθηκα πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά των Τουριστών με τα Γαϊδούρια στην Ακρόπολη της Λίνδου (;).

Χώρισα τις σκέψεις στην ασφάλεια των πελατών, στην Επιπολαιότητα και την Δυσφήμηση από την Ξεναγό, και στις προσπάθειές μας για διαφήμιση της Ρόδου.

α) Το σαμάρι απ’ ότι φαίνεται, δεν παρέχει ασφάλεια στον αναβάτη. Θα πρέπει να γίνουν ειδικά για το σκοπό αυτό σαμάρια, αν επιθυμούν να παρέχουν αυτή την ατραξιόν. Μήπως ένα τελεφερίκ θα έλυνε το πρόβλημα;

β) Ο Ονηλάτης έχει Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος ή Θανάτου;  Αν μη γένοιτο σκοτωνόταν η Τουρίστρια τί θα γινόταν;

γ)  Γνωρίζει ο Ονηλάτης τα καθήκοντα του πόσο σοβαρά είναι και τί κινήσεις πρέπει να κάνει για να προστατεύει τους πελάτες του; 

Κάποιες προδιαγραφές και κανόνες ασφάλειας πρέπει να μπούν. Φθάνει πια η επιπολαιότητα σ’αυτό το τόπο!

Tην επιπολαιότητα της Ξεναγού, η οποία αντί να βοηθήσει, να συμπαρασταθεί στη παθούσα και να προσφέρει αν χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη, ως είναι υποχρεωμένη όχι μόνο από το επαγγελματικό της καθήκον, αλλά και ως άνθρωπος, χαρακτήρισε το ατύχημα

«Διεθνή ημέρα χαμόγελου» και σαν « Σατιρομάνα» μάζεψε δίπλα της τους νεοσσούς και έγραψε το κατάπτυστο σατιρικό ποίημα, το οποίο μας προσβάλει και μας δυσφημεί σαν Ροδίτες, σαν τόπο προορισμού «Ρόδος» και σαν Ελλάδα!

Βέβαια και οι Νεοσσοί δεν πάνε πίσω, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων!

Η Γερμανία είναι μια χώρα που μας βοηθά και μας προστατεύει. Οι Φιλέλληνες Υπουργοί της επιστρατεύθηκαν να βοηθήσουν τον Τουρισμό της Ρόδου και της Ελλάδας. Είναι η μεγαλύτερη Τουριστική Αγορά για τη Ρόδο με αφίξεις εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Από αυτή την αγορά σιτίζεται και η Γερμανόφωνη κα. Ξεναγός! Αντί για ευχαριστώ βρήκε αφορμή το ατύχημα για να περιγελάσει, να σατιρίσει, και να υβρίσει τους πολιτικούς παράγοντες της Γερμανίας (τον κ. Σόιμπλε γάιδαρο!). Ντροπή!

Δεν φταίνε οι Γερμανοί αν οι Πολιτικοί μας δεν διαχειρίστηκαν σωστά την  Οικονομία της χώρας και σπατάλησαν ή έκλεψαν τον Εθνικό Πλούτο, που τώρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε.

Με το δημοσίευμα αυτό τινάζονται στον αέρα οι προσπάθειες όλων μας! Του Ε.Ο.Τ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ- ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ- ΠΡΟΤΟΥΡ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, κ.λ.π. που ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για διαφήμιση και συμμετοχή της Ρόδου στις Εκθέσεις και ειδικά σ’αυτή του Βερολίνου (I.T.B. BERLIN) που είναι η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική στο κόσμο και συμμετέχουμε ανελειπώς επί 37 χρόνια, από το 1979.

Προσωπικά έχω ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία συμμετέχοντας 37 συναπτά χρόνια, προκειμένου με τους Γερμανούς συνεργάτες μας να προσελκύσουμε τουρίστες, ώστε και εμείς να οφεληθούμε σαν επιχειρήσεις και η Οικονομία της Ρόδου να αναπτύσσεται περισσότερο, αλλά και η αχάριστη Ξεναγός να έχει απασχόληση.

Επίσης θέλω να επισημάνω την ανυπαρξία των Τουριστικών Υπηρεσιών και των Φορέων της Ρόδου, σε παρόμοια δημοσιεύματα. Να το πω αδιαφορία;  Να το πω ανικανότητα;  Να το πω Οχαδελφισμό;

Ευχαριστώ για τη Φιλοξενία,

Τσαμπίκος Μοσχάτος».