Συνέχεια των δράσεων στον Απόλλωνα Ρόδου

Η διάδοση του τριάθλου στη Ρόδο μπορεί να περάσει σίγουρα μέσα από τα σχολεία όπου οι νέοι έχουν όρεξη να συμμετάσχουν σε αγώνες ή να τους παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Ο Απόλλων Ρόδου ως σύλλογος με στόχο να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες στο νησί ώστε να αποτελεί προορισμό για όσους αγαπούν το τρίαθλο, βρέθηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του «Ροδίων Παιδεία».

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, μαθητές και μαθήτριες από τη Β’ Λυκείου παρακολούθησαν μια ομιλία σχετική με την ιστορία του αθλήματος και την εξέλιξή του, κατ’ αρχάς από τον εκπαιδευτικό και αθλητή του συλλόγου, Κώστα Χατζηνικόλα.


Στη συνέχεια, ο αθλητής του τριάθλου κι ένας από τους σημαντικότερους βάσει χρόνων πανελληνίως, Μόσχος Καντής, ανέπτυξε στα παιδιά κάποιες από τις βασικές αρχές που διέπουν την προετοιμασία για τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ η Καίτη Χατζηνικόλα ως μέλος του συλλόγου, έκανε γνωστά κάποια στοιχεία για το «Ocean Lava Rhodes», τον τριαθλητικό αγώνα ολυμπιακών αποστάσεων που θα γίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Ρόδο 30 Οκτωβρίου, σε διαδρομές για την κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο μέσα στην πόλη. Παρών εκεί ήταν επίσης ο εκπαιδευτικός και αθλητής στον Απόλλωνα Ρόδου, Μανώλης Κοντός.

Αρκετά από τα παιδιά εξεδήλωσαν την επιθυμία να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στο Ocean Lava Rhodes αλλά και να το παρακολουθήσουν. Οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ώστε όλοι να έχουν γνώση για την τεράστια προσπάθεια.