Μια Ροδίτισσα  στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνο

Φοιτήτρια σε Πανεπιστήμιο του Πεκίνο είναι η Ροδίτισσα Αλεξάνδρα  Πάτσα, η οποία πρώτευσε μάλιστα στις εξετάσεις που έδωσε προκειμένου να γίνει δεκτή από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Η Αλεξάνδρα, έδωσε πριν από τρία χρόνια εξετάσεις μέσω «Skype” σε 4 γλώσσες (Αγγλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά και Ελληνικά) και έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία (Hogeschool Zuyd Orientaalse Talen en Communicatie).

Τον περασμένο Ιούνιο πρώτευσε στα Κινέζικα στην σχολή της και οι κινέζοι της Πρεσβείας την κάλεσαν για επανεξέταση – επιβεβαίωση της Κινεζικής Γνώσης της στο Leiden της Ολλανδίας.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Γραπτά (κινέζικα ιδεογράμματα ) 199/200 και προφορικά 200/200.

Με την βαθμολογία αυτή άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες από τους Κινέζους για την Αλεξάνδρα η οποία διατείνονταν ευνοϊκά στη διάδοση της εθνικής τους Γλώσσας και την δέχθηκαν για 6 μήνες στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Πεκίνου μαζί με άλλους 22 συμφοιτητές της.

Η Ροδίτισσα σπουδάστρια θα παραμείνει για να εκπαιδευτεί σε εξειδικευμένη εκμάθηση της Κινεζικής Γλώσας στο Πεκίνο, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017