Επιστολή διαμαρτυρίας για τα μίνι

Επιστολή προς την Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου έστειλε η διοίκηση του ΑΟ Κολοσσός, με αφορμή τη μετατροπή του πρωταθλήματος μίνι σε τουρνουά.

Αναλυτικά: «Αξιότιμη κα Μπαφίτη,

Με έκπληξη μάθαμε, μέσω ηλεκτρονικού Τύπου (site:12 sports) και όχι εγγράφως από εσάς, όπως είθισται, την ξαφνική και αιφνιδιαστική ματαίωση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ΜΙΝΙ αγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ενός πρωταθλήματος καθαρά αναπτυξιακού σκοπού για το άθλημα και του οποίου εμείς ως σωματείο ΚΟΛΟΣΣΟΣ παλέψαμε και διεκδικήσαμε εγγράφως έντονα με τις επιστολές μας αρ. πρωτοκόλλου 14/10-02-2016 κ 67/26-05-2016.

Τελικά, το δίκαιο αίτημά μας το αποδεχτήκατε ως Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου εγγράφως, σύμφωνα με την επιστολή σας με αρ. πρωτοκόλλου: 54/10-06-2016-Δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 καθώς και με το αρ. πρωτοκόλλου: 79/2-09-2016 - Ειδική προκήρυξη Πρωταθλήματος ΜΙΝΙ με ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος 1-2/10/2016.

Διενεργήσατε ακόμα και την κλήρωση των αγώνων με συμμετοχή (6) συνολικών ομάδων: ΑΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (2) τμήματα, ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ΙΑΛΥΣΟΣ, ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, ΕΛΠΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ και τη δημοσιεύσατε στον τοπικό Τύπο.

Οι ομάδες προετοιμάστηκαν και επιβαρύνθηκαν οικονομικά ανάλογα με την έκδοση Αθλητικών δελτίων, παραγγελία αγωνιστικών στολών αλλά όλα αυτά δεν υπολογίζονται μπροστά στη χαρά 30 και πλέον παιδιών 11 και 12 ετών να αγωνιστούν σε ένα επίσημο πρωτάθλημα όπως διεξάγεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ξαφνικά, όλα αυτά αναιρούνται με αιτιολογία την αδυναμία ενός συλλόγου που θέλει να αγωνισθεί με ηλικίες γέννησης του έτους 2003 όπως γράφει ο σημερινός τοπικός Τύπος καθώς και την αδυναμία των διαιτητών. 

Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο ρόλος σας τελικά, να αναπτύσσετε το άθλημα ή να το υποβαθμίζετε διαρκώς και να φέρεσθε ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι; Ποιος θα εξηγήσει σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, που έκαναν όνειρα να αγωνιστούν, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει με αυτές τις αστείες αιτιολογίες;

Περιμένουμε από εσάς επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης του ΔΣ της Τοπικής Επιτροπής και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Επιφυλασσόμαστε, δε, κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ως Σωματείο.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ».