Λύθηκε η παρεξήγηση για το πάλαι ντε σπορ της Καλλιθέας

Έδωσαν εξηγήσεις και λύθηκε η παρεξήγηση σχετικά με την ομάδα της Καλλιθέας και το παλαί ντε σπορ που, όπως φαίνεται, θα της επιτραπεί εκ νέου να το χρησιμοποιεί, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, οι εκπρόσωποί της με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

 

Στη συνάντηση αυτή, μετείχαν ο Πρόεδρος της Ομάδας κ. Θανάσης Σταμούλης, ο Γενικός Αρχηγός της κ. Μαίλλης Σακελλάρης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης καθώς και ο γυμναστής που εκτελούσε χρέη φύλακα στο γήπεδο.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης η οποία, όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε θετική κατάληξη, ο Δήμαρχος μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα αυτό, μετά από ένα μήνα.

Όπως, είπε, μάλιστα, αυτό το έκανε συνειδητά. Ο ίδιος, χθες, μίλησε για «ξεκαθάρισμα μίας παρεξήγησης» η οποία δημιουργήθηκε σε ένα αθλητικό κέντρο του Δήμου και ανέφερε ότι ο Δήμος, μέσα στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., είναι γνωστό ότι δεν μπορεί, και εκ του νόμου, να επιχορηγεί σωματεία. Έτσι, έχει μία ελάχιστη υποχρέωση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, παρέχοντας γυμναστήρια, γυμναστές, γήπεδα, για να διευκολύνει την άθληση όλων των παιδιών.

Τόνισε, ακόμη, ότι ο Δήμος δεν μπαίνει στη διαδικασία του τρόπου λειτουργίας των ομάδων, αν και θα έπρεπε να το κάνει.  Όπως εξήγησε,  ο Δήμος υποχρεούται να στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις Ακαδημίες και εκεί που έχουμε ομάδες στις εθνικές κατηγορίες, αφού και εκείνες με το δικό τους τρόπο προβάλουν το νησί, να δίνει τις ανάλογες παροχές και εξυπηρετήσεις.

Για το επίμαχο θέμα, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση στο κλειστό της Καλλιθέας στις 10:00 το βράδυ της 12ης  του Σεπτέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι, τότε, η ομάδα και ο παίχτης Βασίλης Εκινέ είχαν καταγγείλει ότι ο τελευταίος είχε δεχθεί φραστική επίθεση με ρατσιστική χροιά. Χθες, λοιπόν, ο Δήμαρχος είπε ότι στα γήπεδα, στα γυμναστήρια, με το μεσογειακό ταμπεραμέντο μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή μια παρεξήγηση αλλά δικαιολογούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας ή ακόμα και της αθλητικής έντασης. Επεσήμανε, όμως, ότι, το να δίνεται συνέχεια μετά από ένα συμβάν που έγινε μέσα στα γήπεδα, δεν το θεωρεί σκόπιμο και δεν εξυπηρετεί τον αθλητισμό κυρίως.

Της παρεξήγησης αυτής-συνέχισε ο κ. Χατζηδιάκος-ακολούθησε ένας βομβαρδισμός των ΜΜΕ, κάτι που το χαρακτήρισε υπερβολικό και είπε ότι δεν συμβάλει στην καλύτερη συνεργασία του Δήμου με τα σωματεία και τους παράγοντες.

«Καταρχήν, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε», είπε στη συνέχεια, έχοντας δίπλα του τα στελέχη της ομάδας αλλά και τον συνεργάτη του Δήμου που εργαζόταν εθελοντικά στο γήπεδο αφού ήταν τόσο αργά, πέρα από το ωράριο της εργασίας του. Ο κ. Χατζηδιάκος, όμως, δεν παρέλειψε να πει ότι θα ήθελε να έχει δίπλα του και τον αθλητή με τον οποίο δημιουργήθηκε η παρεξήγηση και τα σχόλια. Γιατί ζήτησε παρουσία όλων να δοθούν τα χέρια, έστω και συμβολικά, και να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Τον πληροφόρησαν ότι εργάζεται αλλά ο Δήμαρχος είπε ότι έπρεπε να είναι παρών όπως την επομένη του επεισοδίου, όταν δόθηκε η συνέντευξη τύπου από την ομάδα, και τότε είχε χρόνο να έρθει για να πει αυτά που πίστευε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αυτό στον τοπικό τύπο και τα sites, τα οποία, όπως είπε, έφθασαν μέχρι την Αθήνα και έγιναν σχόλια περί ρατσισμού. Και είπε, χαρακτηριστικά, στη συνέχεια: «Που; Στην πόλη και το Δήμο της Ρόδου; Στην πόλη που, περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας, έχει δεχθεί και έχει φιλοξενήσει κάθε καρυδιάς καρύδι. Όλες τις φυλές, όλες τις εθνοτητες, όλες τις θρησκείες. Και είναι συμβολικό ότι λέμε ότι είμαστε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών».

«Νομίζω ότι δεν ωφέλησε κανέναν αλλά πολύ περισσότερο δεν ωφέλησε τη Ρόδο», είπε, ακόμη, εξηγώντας ότι με το να αναδείξουμε ένα θέμα ακόμα και πάνω στον εκνευρισμό μας, ακόμα και καθ’ υπερβολήν, δεν κάναμε καλό στον τόπο μας.

Ακολούθως, απευθυνόμενος στον κ. Σταμούλη, είπε ότι στο πλαίσιο της υπερβολής ακούστηκαν πράγματα που δεν μας τιμούν αφού δεν μπορούμε να εκφραζόμαστε με χαρακτηρισμούς κατά ενός αιρετού, ενός Αντιδημάρχου (σ.σ. εννοώντας τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δώρο Κωνσταντίνου), όχι γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά να τον αποκαλούμε «Σουλτάνο» ή να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις στην ευρύτερη ιδιωτική και επαγγελματική του σφαίρα. «Αντίθετα, όταν δημιουργείται θέμα πρέπει να τρέχουμε σαν πυροσβέστες να το επιλύουμε και όχι να το αναδεικνύουμε», τόνισε.

Στο δια ταύτα, ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να στηρίζονται όλες οι ομάδες, στο μέτρο που μπορεί ο Δήμος και είναι υποχρέωσή του και είπε ότι, από την ενημέρωση που έχει, αυτή της Καλλιθέας μπαίνει σε πρωταθλήματα, έχει μία οργάνωση, μία δομή, έχει ένα Δ.Σ. που φιλοδοξεί να δημιουργήσει Ακαδημίες, να συμβάλει στη βελτίωση γενικά και του επιπέδου του αθλητισμού μας και να δώσει τη δυνατότητα σε δικά μας παιδιά να αθλούνται.
Μετά από τα παραπάνω, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι θεωρεί ότι η παρεξήγηση αυτή λύθηκε χθες παρουσία όλων των εμπλεκομένων, αν και επανέλαβε ότι θα ήθελε να είναι παρών και ο αθλητής για να πει αν οι εκφράσεις περί ρατσισμού ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί θέλει, πρώτα απ‘ όλα, ν’ αποκατασταθεί η Ρόδος. Ανέφερε, ακόμη, ότι δέχθηκε να δοθεί η συνέντευξη τύπου της ομάδας στην αίθουσα εθιμοτυπίας, παρ’΄ολο που καταφερόταν εναντίον μελών της Δημοτικής Αρχής, αφού ο Δήμος ανήκει σε όλους μας.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ομάδα θα πηγαίνει στο γήπεδο από εδώ και στο εξής, δήλωσε ο Δήμαρχος: «Ναι, θα πάνε στο γήπεδο. Γιατί πρέπει να αθλούνται οι αθλητές, γιατί οι ομάδες πρέπει να βρίσκουν στέγη, γιατί μακάρι να μπορούσαμε όλοι μαζί εκ των ενόντων να κάνουμε όχι ένα, δέκα γήπεδα». Σε ερώτηση γιατί δεν ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι εκπροσωπείται από τον ίδιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμούλης  δήλωσε ότι…δεν γνωρίζει γιατί πήρε τόση έκταση το  θέμα αφού ο ίδιος νόμιζε ότι έληξε το ίδιο βράδυ καθώς και ότι δεν ευθύνεται η ομάδα γι’ αυτό. Είπε, ακόμη, ότι το θέμα τελειώνει εδώ και δεν υφίσταται ζήτημα ούτε με τον φύλακα ούτε με κανέναν Αντιδήμαρχο και θα προχωρήσουν μπροστά για το καλό της ομάδας. Επίσης, προτίθενται να συναντήσουν τον κ. Κωνσταντίνου και να δώσουν όποιες εξηγήσεις χρειάζονται για να αρθεί η παρεξήγηση.

Ο ίδιος ο γυμναστής, που εκτελούσε και χρέη φύλακα, εξέφρασε το παράπονό του λέγοντας ότι εκείνο το βράδυ έγινε μία παρεξήγηση με κάποιον άλλο και ανέβηκαν οι τόνοι ενώ μετά ήρθε ο Εκινέ να ζητήσει εξηγήσεις και εκεί τελείωσε το θέμα. Ήταν κατηγορηματκός λέγοντας ότι δεν υπήρξε θέμα ρατσισμού αλλά ο ίδιος ανέφερε το γεγονός στους προϊσταμένους του.

Αλλά από εκεί και μετά, όπως είπε, διαπομπεύθηκε η προσωπικότητα και το ήθος του για πράγμα που δεν είπε ποτέ και ενώ πιέστηκε να κάνει μηνύσεις δεν το θέλησε. «Δεν υπήρξε καμία ρατσιστική έκφραση», τόνισε αλλά το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, δίχως βέβαια να αναφερθεί το όνομά του. Όπως είπε, βρέθηκε στη μέση χωρίς να φταίει πουθενά και ο ίδιος θεωρεί ότι κακώς η ομάδα είναι έξω.

Τέλος, ο κ. Αϊβάζης, δήλωσε ότι είναι στην υπηρεσία του ροδιακού λαού και είναι περήφανος που έχουν τον συγκεκριμένο συνεργάτη τους στον ΔΟΠΑΡ ως γυμναστή καιότι έχει δώσει τη ζωή του στον αθλητισμό και εξακολουθεί να προσφέρει. Είπε, ακόμη, ότι προσπαθούν να δίνουν λύσεις στα γήπεδα που έχουν αρμοδιότητα. Αλλά συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει, όμως, να καταλάβουν και οι ομάδες που θέλουν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα που διαθέτει ο Δήμος και τα συντηρεί  με δικά του έξοδα, ότι τα γήπεδα ανήκουν σε όλες τις ομάδες. Καμία ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάχρηση του χρόνου αποκλειστικά σε ένα γήπεδο καθώς πρέπει ο χρόνος να μοιραστεί σε όλες τις ομάδες.

Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την καλή συνεργασία με όλα τα σωματεία και όλες τις ομάδες και πιστεύω ότι κάθε παρεξήγηση και κάθε πρόβλημα πρέπει να λύνεται την ίδια στιγμή στο γραφείο του κάθε υπευθύνου ή ακόμα και στο γήπεδο».