Στο εδώλιο για τη διανομή  τραγουδιών και ταινιών

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου βρέθηκαν χθες 30χρονος και 39χρονος που κατηγορούνται για τη λειτουργία ιστοσελίδας μέσω της οποίας «κατέβαζαν» τραγούδια και ταινίες.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Άκη Μεϊμάρη έκρινε ένοχο με ελαφρυντικά τον 30χρονο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και απάλαξε από κάθε κατηγορία τον 39χρονο κρίνοντας τον αθώο.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 μαζί με 39χρονο – τότε- ιδιοκτήτη ενοικιάσεως ταινιών ο οποίος βρέθηκε να κατέχει αντιγραμμένα DVD και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στις 10 το πρωί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διότι σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΠΟΕ (για τα πνευματικά δικαιώματα εταιρειών που διαχειρίζονται ταινίες) φέρεται ως ένας εκ των διαχειριστών ιστοσελίδας που λειτουργούσε στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διάφοροι χρήστες συνδέονταν και «κατέβαζαν» μουσικά κομμάτια και ταινίες, διαφόρων καλλιτεχνών και παραγωγών.

Μαζί με τον 39χρονο διαχειριστής ήταν και ο 30χρονος καθώς και μία κοπέλα (το όνομα της αναγράφεται στα στοιχεία των διαχειριστών της ιστοσελίδας) για την οποία πέρα από το μικρό της όνομα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι του 39χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τη κεντρική μονάδα του υπολογιστή του.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πριν από τρία χρόνια η υπόθεση τους εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Άκη Μεϊμάρη, τους έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον καθένα.

Οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου όπου ο 39χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και ο 30χρονος αθωώθηκε.