Καταδικάστηκε ροδίτης για κλοπή

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 27χρονο Ροδίτη που κατηγορούνταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή κλοπή και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Αξίζει να αναφερθεί πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιούλιο του 2010 το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 25χρονος ο οποίος είχε αθωωθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2010 σχολή χορού 26χρονης στην οδό Εργάνης Αθηνάς  όμως έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα ο 27χρονος να συλληφθεί.

Όπως εξάλλου προέκυψε από τη προανάκριση ο τελευταίος την ίδια μέρα στις 8 το βράδυ είχε αφαιρέσει και το κινητό τηλέφωνο 21χρονου κάτοικου Ρόδου, από τον οποίο το ζήτησε προκειμένου όπως του είπε να κάνει ένα τηλεφώνημα!