«Καμία υποβάθμιση της αξίας της Τσαβαρή...»

Με απόφασή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας απέστειλε χθες το μεσημέρι επιστολή-απάντηση στον σύλλογο «Μεσόγειος» σχετικώς με τα όσα αναφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά του για τη μη συμμετοχή της αθλήτριάς του Ελένης Τσαβαρή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας, παρά το ότι έχει αναδειχθεί φέτος πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η ΕΟΠ, χωρίζοντας την επιστολή της σε έξι βασικά σκέλη, αναλύει το σκεπτικό της απάντησής της, καταλήγοντας στο ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε απαξίωση της αθλήτριας. Μέσα από τις παρακάτω γραμμές αναλύεται επίσης το πώς επιλέγονται κάθε φορά οι αθλητές των εθνικών ομάδων αλλά  υπάρχει καθαρά η ενόχλησή της σχετικώς με τον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ο «Μεσόγειος»…

Αναλυτικά:
«Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με επιστολή του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» σχετικά με την αθλήτρια Ελένη Τσαβαρή
Σε συνέχεια επιστολής του σωματείου Γ.Σ. «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» σχετικά με την αθλήτρια Ελένη Τσαβαρή καθώς και δημόσιων τοποθετήσεων παραγόντων του σωματείου αυτού, αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

1)    Ως γνωστόν, οποιοδήποτε θέμα απασχολεί κάποιο σωματείο-μέλος της Ε.Ο.Π. κοινοποιείται πρώτα στην εποπτεύουσα αυτό Ε.Ο.Π. και στη συνέχεια, σε περίπτωση που το σωματείο κρίνει ότι δεν καλύπτεται από την απάντηση της Ε.Ο.Π., στην εποπτεύουσα Γ.Γ.Α Η διαμαρτυρία του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» απεστάλη το πρώτον στην εποπτεύουσα Γ.Γ.Α χωρίς να έχει αποσταλεί προηγουμένως οποιαδήποτε σχετική επιστολή στην Ε.Ο.Π. προκειμένου να γίνουν ερωτήσεις σχετικά με την απόφαση της Ε.Ο.Π. που αναφέρεται στη διαμαρτυρία και να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις από την Ε.Ο.Π. Θεωρούμε λοιπόν τη συγκεκριμένη κίνηση του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» να απευθυνθεί το πρώτον στη Γ.Γ.Α ως διαδικαστικά απαράδεκτη και ως εκδήλωση ασέβειας προς τη διοικητική ιεραρχία του αθλήματος της ποδηλασίας.

2)    Η συμμετοχή οποιουδήποτε αθλητή στις Εθνικές Ομάδες Ποδηλασίας δες είναι αντικείμενο συναλλαγής, όπως αφήνει να εννοηθεί το σωματείο «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» από τις αναφορές του στην επίμαχη διαμαρτυρία για τις υποτιθέμενες συναντήσεις και προφορικές συνομιλίες και διαβεβαιώσεις, οι οποίες κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας.

3)     Για την ένταξη οποιουδήποτε αθλητή στις Εθνικές Ομάδες Ποδηλασίας πρέπει να υπάρχει εισήγηση του αρμόδιου Ομοσπονδιακού Προπονητή (εν προκειμένω του Ομοσπονδιακού Προπονητή Ποδηλασίας Πίστας Αντοχής), του αρμόδιου Εφόρου (εν προκειμένω του Εφόρου Ποδηλασίας Πίστας) και της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην επίμαχη επιστολή διαμαρτυρίας (2008 μέχρι και σήμερα) δεν έχει γίνει ούτε πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε διοικητική παρέμβαση στο ζήτημα της επιλογής αθλητών για τις Εθνικές Ομάδες Ποδηλασίας.

4)    Σχετικά με το αναφερόμενο στη διαμαρτυρία από 12/9/2016 e-mail από τον Πρόεδρο του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» Κώστα Παρίση προς την Ε.ΟΠ., αυτό είναι άγνωστο σε εμάς αν πράγματι εκφράζει τη βούληση του σωματείου, αφού ούτε έχει τεθεί σε επιστολόχαρτο του σωματείου, ούτε φέρει αριθμό πρωτοκόλλου του σωματείου, ούτε συνυπογραφή του Γενικού Γραμματέα του σωματείου σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού του σωματείου. Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Ο.Π. ουδέποτε απάντησε στο e-mail αυτό, ώστε κατέστη γνωστό και σαφές στον Κώστα Παρίση, Πρόεδρο του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος», ότι δεν υπήρχε εισήγηση και έγκριση για τη συμμετοχή της αθλήτριας Ελένης Τσαβαρή στο επίμαχο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας.

5)    Η 42χρονη αθλήτρια Ελένη Τσαβαρή είναι μια αθλήτρια με αδιαμφισβήτητη αγωνιστική αξία, γεγονός που μαρτυρούν και οι 22 φανέλες πρωταθλήτριας που έχει δίκαια κατακτήσει καθώς και τα πολλά μετάλλιά της, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται από μόνο του ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Ποδηλασίας. Χαρακηριστικά αναφέρουμε ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας που συμμετείχε το 2015 η εν λόγω αθλήτρια κατέκτησε τη 17η θέση σε σύνολο 19 αθλητριών στο αγώνισμα Όμνιουμ και την 22η θέση σε σύνολο 25 αθλητριών στο αγώνισμα Ατομικό Πουρσουίτ 3 χλμ., όπως αποδεικνύεται και από τα συνημμένα επίσημα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (U.C.I.). Ως εκ τούτου, είναι εκτός πραγματικότητας η αναφορά στη διαμαρτυρία του σωματείου «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» ότι η εν λόγω αθλήτρια κατέκτησε τη 16η θέση σε σύνολο 24 αθλητριών στο αγώνισμα Όμνιουμ.

6)     Καμία υποβάθμιση της αξίας της Ελένης Τσαβαρής δεν έχει εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας. Ευελπιστούμε ότι το σωματείο «Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος» θα αντιληφθεί όλα τα παραπάνω και θα απέχει στο εφεξής από ενέργειες που δυναμιτίζουν χωρίς λόγο το κλίμα στο εσωτερικά της Ομοσπονδίας και δημιουργούν στρεβλές εντυπώσεις για την Ομοσπονδία στην εποπτεύουσα Γ.Γ.Α

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ»

*Σήμερα η επιστολή-απάντηση του «Μεσόγειος» προς τον υπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΠ.