Την εταιρεία των ΑΜΕΑ  Ρόδου έφερε ως  παράδειγμα η υπουργός

Η κοινωνική οικονομία αποτελεί τον τρίτο τομέα παραγωγής, δίπλα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχει στόχο να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες που δεν καλύπτονται από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε η  Ράνια Αντωνοπούλου.

 

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο, το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εξασφαλίζεται ο βιοπορισμός των μελών μιας επιχείρησης κοινωνικής οικονομίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η ίδια υπογράμμισε πως το 10% του ΑΕΠ σε άλλες χώρες προέρχεται από τον τομέα της κοινωνικής Οικονομίας.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία στη Ρόδο μιας τέτοιας επιχείρησης που στόχο έχει να προσφέρει υπηρεσίες σε οικογένειες με ΑμΕΑ που κάνουν διακοπές στο νησί.

Με μικρό κόστος, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, μια οικογένεια με ΑμΕΑ μπορεί να μη φροντίζει η ίδια το μέλος ΑμΕΑ για κάποιες ώρες αλλά η επιχείρηση και πρόσθεσε:

«Εκτός από την πρώτη αρχή ότι δεν βγάζει κέρδος, η δεύτερη αρχή είναι η δημοκρατική λειτουργία αφού οι εργαζόμενοι είναι μέλη, συναποφασίζουν και ψηφίζουν για διάφορα θέματα».