Απάντηση από τον «Μεσόγειος» στην ΕΟΠ: Αντιδράτε σπασμωδικά

Νέα επιστολή του «Μεσόγειος», αυτή τη φορά μακροσκελής, δίνει συνέχεια στη διαμάχη που ξέσπασε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας τις τελευταίες μέρες. Ο σύλλογος από τη Ρόδο διαμαρτυρήθηκε την περασμένη βδομάδα για το ότι η αθλήτριά του Ελένη Τσαβαρή, δεν κλήθηκε να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα πίστας στο Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών, παρότι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Προχθές η ΕΟΠ απάντησε αλλά η επιστολή της φαίνεται πως δεν ικανοποιεί την πλευρά του «Μεσόγειος» αφού δεν ξεκαθαρίζει, όπως αναφέρεται, κάποια πράγματα σχετικώς με την επιλογή των αθλητών για τις εθνικές ομάδες.

Ο σύλλογος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η επιστολή της ΕΟΠ είναι μια σπασμωδική αντίδραση και ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να βρεθεί επιτέλους ο υπαίτιος για την κατάσταση αυτή αλλά και να δικαιωθεί η Ελένη Τσαβαρή.

Η επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη, εμείς, όπως φανταζόμαστε κι εσείς, λάβαμε και αναγνώσαμε στα μέλη του Δ.Σ. μας καθώς και στην αθλήτρια, την επιστολή διευκρίνιση, όπως χαρακτηρίζει η Ε.Ο.Π., που όμως η ουσία της κρύβει έναν τόνο έκπληξης, σχετικά με τις δημοκρατικές και δίκαιες αντιδράσεις - διαμαρτυρίες του σωματείου μας καθώς και για ακόμα μια φορά, μια ουσιαστική υποβάθμιση της αξίας της αθλήτριας.
Κύριε πρόεδρε της Ε.Ο.Π.

Ανακαλύψαμε πράγματι, ότι με πάρα πολύ επιδέξιο τρόπο, δεν απαντάτε, στα ερωτήματα σχετικά με τα χρόνια ελλιπή κριτήρια επιλογής, την έλλειψη επικοινωνίας του εθνικού (αλήθεια ποιος είναι κύριε Πριστούρη ο εθνικός προπονητής πίστας αντοχής, ποια τα κριτήρια επιλογής του και πότε τα κοινοποιήσατε στα σωματεία), την καταρράκωση της αθλητικής συνείδησης της αθλήτριας Ελένης Τσαβαρή από τα λεγόμενα του κου Χίου (αλήθεια γιατί δεν απαντήσατε στις κατά φαντασίαν όπως αναφέρεται αναφορές μας σχετικά με τα κατά καιρούς παραπτώματα του εν λόγω, όπου μαρτυρούν και το ποιόν του;)

Επίσης, φτάσατε να αμφισβητείτε ακόμα και την γνησιότητα ενός e-mail επικοινωνίας λόγω... τυπικότητας; Δηλαδή, όταν το επικολλήσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας, το ανακαλύψαμε όλοι μας; Ποιο αλήθεια φάντασμα το έστειλε, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας!!  Ξέρετε, κύριε Πριστούρη, τα μέλη μας, αν και μικρό σωματείο, λειτουργούν σε αντίθεση με την ομοσπονδία που διοικείτε, με μεγαλύτερη σύμπλευση και συμφωνία.
Θα σας αναφέρουμε λοιπόν συνοπτικά:

1. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλαμε για ακόμα μια φορά να απευθυνθούμε σε εσάς με τα ιστορικά παθολογικής “κώφωσης” σε θέματα που αφορούν επιλογές αθλητών, βάσει ευκαιριακής επιλογής άνευ κριτηρίων.  Αλήθεια, δεν μας απαντήσατε η επιλογή της αθλήτριας ΦΑΣΟΗ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ατομική χρονομέτρηση, βάση ποιού κριτηρίου έγινε και από την στιγμή που στο πανελλήνιο πρωταθλήτρια που έγινε ήταν 2η με την δική μας αθλήτρια-πρωταθλήτρια;  Δυναμιτίζετε ή όχι έτσι τις σχέσεις μεταξύ αθλητών- παραγόντων; Επίσης, αν θέλετε, πράγμα που μέχρι σήμερα με τον τρόπο που λειτουργείτε απέναντι μας, να σας σεβόμαστε, αυτό η διοίκηση της Ε.Ο.Π. θα πρέπει το κερδίσει και να μην απαιτεί!  Ο σεβασμός κερδίζεται και δεν χαρίζεται κύριε πρόεδρε.

2. Μας αναφέρετε “για αντικείμενα συναλλαγών”.  Πότε σας μιλήσαμε ή συναλλαχτήκαμε μαζί σας; Ζητήσαμε δίκαια, αφού κριτήρια, trailes και αγωνιστικός σχεδιασμός δεν υπήρχε, η πρωταθλήτρια μας να εκπροσωπήσει τη χώρα της ακόμα και πληρώνοντας τα έξοδά της.  Εσείς μήπως κινήστε στα πλαίσια της φαντασίας με αυτά που να μας λέτε ή λάθος κατάλαβε;  Πού, ανακαλύψατε τη συναλλαγή, ποιος πούλησε ή ποιος αγόρασε, γιατί, ιστορικά σε ρουσφέτια δεν έχουμε εμείς, καλύτερα να ψάξετε σε αυτό κάπου αλλού!  Το δίκαιο αίτοιμά μας, το αναγάγετε σε συναλλαγή;  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!  Και το κοινοποιείτε και δημόσια.

3. Σχετικά με τα συνημμένα αποτελέσματα, για λόγους εντυπωσιασμού και για να αποδείξτε τα ανεξήγητα, για να έχουν ουσία, θα έπρεπε να αντιπαραθέσετε και τα αποτελέσματα των αντίστοιχων αθλητών που συμμετείχαν πέρυσι ή και σε άλλους, διεθνείς αγώνες, ώστε να αποδείξετε γιατί η αθλήτρια δεν τερμάτισε σε υψηλές θέσεις σε σχέση με τους άλλους! Αλλά για μια ακόμα φορά, τα παρουσιάζετε όπως σας συμφέρει, για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

4. Τονίζετε την ηλικία της αθλήτριας.  Σε αυτό θα σας αναφέρουμε τρία πρόσωπα που είμαστε σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζετε:

Α) Ολυμπιονίκης στο time trial στην ολυμπιάδα του Ρίο, φέτος:
Kristin ARMSTRONG (USA) ετών 43.
Β) Παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος, αυτές τις μέρες στη DOHA στο time trial:
NEBEN Amber (USA) ετών 41
Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα.

Τα αποτελέσματα στην Ελλάδα 2016
Ατομική χρονομέτρηση δρόμου
Τσαβαρή Ελένη (ΠΣ Ρόδου Μεσόγειος) 32:56,417
Φασόη Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου) 33:20,683

Συντζανάκη Νάντια (ΠΟΧ Τάλως) 35:05,368
Θεοχάρη Μαρία (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 35:18,183
Ζώγλη Άννα-Μαρία (ΑΟ Θησέας Ζωγράφου) 35:23,154
Πρίντεζη Χριστίνα (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου) 35:57,220

Γυναίκες Πουρσουίτ
1. Τσαβαρή Ελένη-Μιχαλίτσα (Ρόδου-Μεσόγειος), 3.47,253
2. Πρίντεζη Χριστίνα (ΠΕΣΑ Αστέρας), 3.55
3. Φασόη Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός) 4.01

Μήπως τα αμφισβητείτε και αυτά ή μήπως κέρδισε κάποια άλλη;
Αν δεν είναι αυτό υποβάθμιση κύριε πρόεδρε, τότε τι είναι γιατί υπάρχουν και χειρότερα;

Κύριε πρόεδρε,
Με την επιστολή σας αυτή το μόνο που καταφέρατε είναι να πείσετε εμάς καθώς και όλους τους υπόλοιπους, ότι αντιδράτε σπασμωδικά σε λάθη των υφισταμένων σας, προσπαθώντας να διαφυλάξετε το διαταραγμένο κύρος της ομοσπονδίας απέναντι στους αθλητές και στα σωματεία που τυχόν, δεν συναινούν με τους χειρισμούς σας!

Θα μπορούσαμε ακόμα και από φέτος, ακόμα και από τις τελευταίες αποστολές σε διεθνείς αγώνες, έμπρακτα, και το γνωρίζετε ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, αλλά όχι από εδώ, αλλά από τα έδρανα της δικαιοσύνης, που από ότι βλέπουμε θα καταλήξει αυτή η διαμάχη, διότι δυναμιτίζεται ακόμα περισσότερο με την συγκεκριμένη επιστολή σας, να σας αποδείξουμε λοιπόν ότι οι επιλογές των αθλητών δεν γίνονται 100% με κριτήρια αξίας, αλλά και με προσωπικά συμφέροντα παραγόντων, προσωπικές αντιπάθειες προπονητών, και πάνω από όλα χωρίς σχεδιασμό και κριτήρια ίσης μεταχείρισης γιατί φυσικά δεν βολεύουν τις κατά καιρούς προσωπικές βολές ορισμένων.

Εμείς σαν σωματείο και από τη στιγμή που η απάντησή σας δεν έδωσε καμία απάντηση, αντίθετα εξόργισε τα μέλη και την αθλήτριά μας, συνεχίζει στις θέσεις του απέναντι προσωπικά κατά παντός υπευθύνου που είναι υπαίτιος γι’ αυτήν την κατάσταση και επιφυλάσσεται κατά παντός νόμιμου δικαιώματός του προσφυγής στη δικαιοσύνη, προκειμένου η αθλήτριά μας έστω και με αυτό τον τρόπο, να βρει δικαίωση στην παράφορη αυτή καταρράκωση της αξίας και δικαιώματός της να εκπροσωπεί τη χώρα της όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση
Παρίσης Κώστας
Πρόεδρος»