«Ζητήστε συγνώμη και παραιτηθείτε»

Από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και πάρθηκε η απόφαση μετατροπής του πρωταθλήματος σε αναπτυξιακά τουρνουά, οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει. Είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα, η απόφαση αυτή δεν έτυχε καλής αποδοχής.

Ο πρώτος που αντέδρασε δημόσια ήταν ο ερασιτέχνης Κολοσσός, με επιστολή του Δ.Σ., και τώρα ήταν η σειρά των γονέων των μικρών «θαλασσί» να καταφερθούν εναντίον της Τοπικής Επιτροπής. Ζητούν ευθέως την παραίτηση των μελών της διοργανώτριας αρχής γιατί «πληγώσατε τα παιδιά και τους δώσατε το κακό παράδειγμα αφερεγγυότητας».

Αναλυτικά, η επιστολή προς την Τ.Ε. αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος μίνι στο μπάσκετ. Εδώ και δύο μήνες, τα παιδιά μας, που ανήκουν στην ομάδα του Κολοσσού, άρχισαν προπονήσεις, αγόρασαν καινούριες στολές και περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα στο τέλος του μήνα. Ξαφνικά, έμαθαν ότι το πρωτάθλημα δε θα γίνει… και οι απορίες τους έγιναν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Γιατί;

Οι υπεύθυνοι που ακύρωσαν το πρωτάθλημα δεν ήξεραν… ή δεν γνώριζαν αν επαρκούσαν οι διαιτητές… Οι όποιες δικαιολογίες τους δεν ευσταθούν…
Κύριοι,

Όταν έχετε να κάνετε με μικρά παιδιά πρέπει να είστε σοβαροί, συνεπείς, υπεύθυνοι και προπάντων παιδαγωγοί. Υποσχεθήκατε στα παιδιά πρωτάθλημα… και ξαφνικά η ασυνέπειά σας σε όλο το μεγαλείο της, το ακυρώνει.

Πέστε μας τι θα πούμε σε αυτά τα παιδιά… Τι παράδειγμα προς μίμηση είστε, όταν οι υποσχέσεις σας δεν πραγματοποιούνται. Έτσι θα αναβαθμίσουμε το άθλημα και θα φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα; Τα παιδιά μας μάς ζήτησαν να μάθουν ποιοι είστε και θέλουν να σας γνωρίσουν. Θέλουν να δουν ποιοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να διοργανώσουν ένα παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ και να τους  πείτε το γιατί….

Δε γνωρίζουμε ποιοι είστε, αν έχετε σχέση με το άθλημα και αν γνωρίζετε από παιδιά και την ψυχολογία τους.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αθετήσατε την υπόσχεση στα παιδιά για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος μπάσκετ, τα πληγώσατε, φανήκατε ασυνεπείς, δώσατε το κακό παράδειγμα αφερεγγυότητας και η πράξη σας αυτή θα γίνει αφορμή πολλά παιδιά ν’ απομακρυνθούν από τα γήπεδα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και αφού συναισθανθείτε το λάθος σας, ζητήστε συγγνώμη από τα δωδεκάχρονα παιδιά και

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ….

Πιστέψτε μας, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά σας στο μπάσκετ της Δωδεκανήσου. Οι Γονείς των παιδιών της ομάδας του Κολοσσού».