Στο σούπερ πούμα της  Ρόδου είχε υπηρετήσει  ο ένας από τους δύο  νεκρούς πιλότους

Χειριστής στο ελικόπτερο σούπερ πούμα που είχε ως έδρα τα Μαριτσά, ήταν για πολλά χρόνια ο ένας εκ των δύο ατόμων που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, από την πτώση του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους Τσέζνα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Με τον τότε διοικητή της 95 ΑΔΤΕ  αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μανωλά
Με τον τότε διοικητή της 95 ΑΔΤΕ αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μανωλά

Ο Σωτήρης Αντωνόπουλος, είχε υπηρετήσει πολλούς μήνες στη Ρόδο, χειριστής στο σούπερ πούμα που είχε ως βάση το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μαριτσών, και όπως επισημαίνουν φίλοι του ροδίτες που των γνώριζαν, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας ικανότητος πιλότος της Πολεμικής μας αεροπορίας και μάλιστα είχε σώσει τη ζωή πολλών Δωδεκανησίων και νησιωτών, πραγματοποιώντας μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου, πτήσεις όλο το 24ωρο και μεταφέροντάς τους στα εξειδικευμένα νοσοκομεία.

Γράφει ο συμπατριώτης μας Γιώργος Παπαγεωργίου: «Ο Σωτήρης έσωσε όσο ήταν χειριστής στα σούπερ πούμα με βάση τα Μαριτσά πολλές ζωές ροδιτών και όχι μόνο. Δεν θα ξεχάσω την κάσκα του που έγραφε "only god save more lifes". Καλό παράδεισο παλικάρι. Σε ευχαριστούμε για όλα».