Θα πάμε σε εκλογές σύντομα προβλέπει ο Δημ. Κρεμαστινός

Καθοριστικό για το αν θα πάμε σε εκλογές θεωρεί το χρονικό διάστημα μέχρι το Πάσχα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ανέλυσε την πολιτική επικαιρότητα ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εμφάνιση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πηγαίνουν και…εκλιπαρούν για κάποια θέση!

Αναλυτικά:
Για την ανάπτυξη
Καταρχήν, ο πρώην Υπουργός θύμισε ότι, όταν πριν έξι χρόνια η χώρα έμπαινε στο μνημόνιο, ο ίδιος είχε πει ότι εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη θα αναγκαστεί, σιγά-σιγά, η χώρα να κόβει μισθούς και συντάξεις μέχρι αυτοί να φθάσουν στο επίπεδο των Βαλκανικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας. Και δήλωσε:

«Τότε, πολλοί είχαν αμφισβητήσει αυτό τα οποίο έλεγα. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα απέδειξε τα όσα έλεγα τότε. Αυτά επαναλαμβάνω και σήμερα. Ότι, δηλαδή, το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι αυτό που όλοι φωνάζουν: Το χρέος. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η παραγωγή, η παραγωγικότητα, οι εξαγωγές. Όταν λέμε ανάπτυξη και εννοούμε απλώς το να κάνουμε δρόμους, πλατείες κτλ., αυτό αυξάνει τον αναπτυξιακό δείκτη αλλά η πραγματική  ανάπτυξη δεν είναι αυτή.

Η πραγματική ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με την παραγωγή. Και όταν έχουμε πραγματική ανάπτυξη, τότε θ’ αρχίσουμε να λέμε αυξάνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα κτλ. Εάν δεν έχουμε ανάπτυξη, δυστυχώς, θα συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο και οι μισθοί και οι συντάξεις».

Σχετικά με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα παραπάνω, είπε ότι τις έδωσε γιατί ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι κάτι απ’ όλα αυτά θα κάνει και πάνω σ’ αυτό παίζουν τα κόμματα. «Και όταν λέει ο πρωθυπουργός ότι «αυταπατήθηκε, ο κόσμος δεν…αυταπατήθηκε, εξαπατήθηκε!», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ο κόσμος πίστεψε ότι θα έρθει ένα κόμμα που θα του δώσει τη δέκατη Τρίτη σύνταξη, θα σταματήσει τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και θα τους αυξήσει. Δηλαδή, ότι κάτι απ’ όλα αυτά θα κάνει ή έστω δεν θα χειροτερέψει η κατάσταση, κάτι όμως που έγινε. Και ο λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη.

Για τις εκλογές
Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα κυβερνά μέχρι το 2019, κάτι  όμως που δύσκολα θα γίνει με τις συνεχείς περικοπές.
Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος συμπεραίνει, και από την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού, ότι μάλλον αναζητεί δρόμο…για να επανέλθει στην αντιπολίτευση. Όπως εξήγησε, ο κ. Τσίπρας, είπε προχθές ότι εάν οι δανειστές, οι οποίοι είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, δεν μας κουρέψουν το χρέος, τότε προτίθεται να τους καταγγείλει και είπε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, όμως, σε λίγες μέρες δεν θα είναι Πρόεδρος της Αμερικής. Και συνέχισε αναρωτώμενος: «Και ποιον να πιέσει ο Ομπάμα;

Τον Ολάντ, ο οποίος  σε λίγους μήνες έχει εκλογές και δεν φαίνεται να έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας από τα γκάλοπ; Ή τη Μέρκελ η οποία βλέπει ότι, με την πολιτική που εφάρμοσε στο προσφυγικό πέφτουν τα ποσοστά της; «Πώς θα εμφανιστούν αυτοί στα Κοινοβούλιά τους και θα πουν στον κόσμο τους ότι τα λεφτά που δώσαμε στην Ελλάδα, που σας τα πήραμε, θα τα χαρίσουμε; Μπορούν να τα πουν αυτά προεκλογικά; Γιατί, όμως, τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός; Γιατί αναζητεί δρόμο διαφυγής».

»Λοιπόν, αυτό το χρονικό διάστημα, φοβούμαι ότι θ’ αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει για εκλογές, εφόσον δεν θα έχει βελτίωση των όρων ζωής του λαού μας», είπε ακόμη και ανέφερε ότι η εκτίμησή του είναι ότι, αν καταφέρει και φθάσει μέχρι το Πάσχα, τότε δεν έχει  κανένα λόγο να πάει σε εκλογές . Όμως, μέχρι το Πάσχα υπάρχουν φόβοι ότι θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην οικονομία. Θεωρεί, δηλαδή, ο κ. Κρεμαστινός ότι εκλογές μπορεί να γίνουν, με βάση τα όσα άκουσε στο Συνέδριο με αποδέκτη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώην στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κληθείς, στη συνέχεια, ο κ. Κρεμαστινός να σχολιάσει την παρουσία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα κάποιων προβεβλημένων, στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, είπε ότι εάν το δει κανείς από πλευράς της κοινωνίας, είναι απογοητευτικό και δήλωσε: «Διότι, δεν μπορεί π.χ. να είσαι Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και να έχεις υπογράψει και τα τρία μνημόνια. Δεν μπορεί να είσαι μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό και να έχεις πάρει αντίστοιχες θέσεις επί ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε, αυτό το λέει από πλευράς ηθικής τάξεως και τόνισε: «Δηλαδή, μπορεί π.χ. ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που τιμήθηκε από τη θέση αυτή και ο οποίος υπηρέτησε μετά, επανειλημμένα, Υπουργός στο ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει τώρα και…να εκλιπαρεί κάποια θέση στο ΣΥΡΙΖΑ; Διότι, περί αυτού πρόκειται. Με το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν εκλεγεί οι άνθρωποι αυτοί βουλευτές και κατέφυγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ότι με το τσουνάμι που υπήρχε από πλευράς κόσμου οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα επιβίωναν κοινοβουλευτικά. 

Αυτό είναι αρνητικό φαινόμενο για την κοινωνία μας: Ότι, δηλαδή, όταν σ’ ένα κόμμα υπάρχεις και ευημερείς, παραμένεις και όταν δεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, κοιτάζεις να δεις…που υπάρχει φως για να μπεις.  Αυτό, είναι αρνητικό σημείο για την κοινωνία και, βεβαίως, είναι αρνητικό σημείο και για το ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται αυτού του είδους τις προσχωρήσεις».

Για το ογκολογικό
Ερωτηθείς σχετικά με το ογκολογικό στο Νοσοκομείο της Ρόδου, είπε ότι αυτό είναι θέμα της Δωδεκανήσου και όχι προσωπικό κανενός, ούτε των κομμάτων.

Ο ίδιος θεωρεί ότι όλοι οι Δωδεκανήσιοι πρέπει να ξεσηκωθούν διότι, αυτή τη στιγμή, είναι αυτοί που πλήττονται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προοπτική είναι να πιεστεί η κυβέρνηση αυτά τα οποία ξεκίνησε να τα συνεχίσει. Δηλαδή, έχει γίνει μία προμελέτη του έργου και η μελέτη έχει σταματήσει. Η προμελέτη-σημειώνεται-έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.