Χαιρετισμός του Δημήτρη Γάκη στη συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Στο σημαντικό ρόλο των Ερασιτεχνικών Θιάσων στην ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στη χαιρετιστήρια επιστολή που απέστειλε στην έναρξη της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Στην επιστολή του ο Δημήτρης Γάκης, αφού, καταρχάς συνεχάρη τους διοργανωτές και όλες τις θεατρικές ομάδες από 13 νησιά του Αιγαίου που συμμετείχαν στη Συνάντηση, υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού του ερασιτεχνικού θεάτρου και τη συμβολή του στην προβολή του πολιτισμού του Αιγαίου.

«Είναι σημαντική κοινωνική ανάγκη η ύπαρξη του ερασιτεχνικού θεάτρου. Στο θέατρο, εκτός από επικοινωνία, άνθρωποι της καθημερινότητας μεταφέρουν στο μεταίχμιο θεατών και σκηνής, το ρυθμό της πραγματικής ζωής και την ελευθερία ενός «μαγικού ονείρου». Μας διδάσκουν με το δικό τρόπο, έργα με ουσιαστικό περιεχόμενο, μέσα από την ίδια τη ζωή! Αντανακλά το δυναμισμό των νησιωτών για την ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού στο Αιγαίο», τόνισε ο βουλευτής.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου που φιλοξενείται στην Κάλυμνο, αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση για τον πολιτισμό του νησιού. Η Κάλυμνος με στοχευμένες δράσεις πολιτισμού και τουρισμού, αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό πόλο στη Δωδεκάνησο, κατακτώντας τη θέση που της αρμόζει ως διεθνής τουριστικός προορισμός, συνδυάζοντας αρμονικά προγράμματα και έργα εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο αναρριχητικός τουρισμός και πολιτισμού, όπως οι θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικούς θιάσους. Με σεβασμό στην ιστορία, τις παραδόσεις του νησιού και στο φυσικό περιβάλλον.