Κρίσιμο το παιχνίδι με τον Προμηθέα για τον Κολοσσό

Με «μηδέν – δύο» στη συγκομιδή του, ο Κολοσσός H Hotels είναι στριμωγμένος βαθμολογικά και το παιχνίδι του Σαββάτου με το νεοφώτιστο αλλά αποδεδειγμένα δυνατό Προμηθέα Πάτρας έχει αποκτήσει το χαρακτηρισμό του «οριακού αγώνα».

Η εν λόγω αναμέτρηση θα ήταν ούτως ή άλλως σημαντική για την ομάδα της Ρόδου, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων μέχρι τώρα, καθώς είναι εντός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο με (πάνω κάτω) ίδιους στόχους, δηλαδή τη γρήγορη παραμονή και από κει και πέρα όσο πιο ψηλά… τόσο πιο καλά. Όμως, με δύο ήττες «στην πλάτη τους» οι «θαλασσί» βαδίζουν σε μονόδρομο, αυτόν που οδηγεί στη νίκη αν δεν θέλουν από τόσο νωρίς να μπουν σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Το πόσο κρίσιμο είναι για τον Κολοσσό το παιχνίδι του Σαββάτου, γνωρίζουν και στην Πάτρα, με τον 25χρονο γκαρντ Νίκο Γκίκα να σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι διότι ο Κολοσσός θέλει πάση θυσία τη νίκη, καθώς μία ήττα θα τον φέρει πολύ πίσω αν δούμε και τα προηγούμενα αποτελέσματά του. Θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, για το καλύτερο δυνατό».

Το συγκεκριμένο ματς θα είναι ιδιαίτερο αφού θα επισκεφθεί το Βενετόκλειο ως αντίπαλος για πρώτη φορά ο Άγγελος Τσάμης, πρώην αρχηγός και κορυφαίος σκόρερ των «θαλασσί» στην ιστορία τους στην Α1.  Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στα «Μαυροσκούφεια», με τον Κολοσσό να κερδίζει μόλις με έναν πόντο.