Συνάντηση των υποψηφίων  της παράταξης ΔΚΜ στη Ρόδο

Την  Κυριακή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, η πρώτη συνάντηση της παράταξης  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.) , που θα μετάσχει στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

 

Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα αρχών και στόχων. Ειδικότερα υπήρξε  καθολική δέσμευση όλων των υποψηφίων για σκληρή δουλειά και απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών της συναδελφικότητας και της αξιοκρατίας.

Τέθηκαν δηλαδή οι εγγυήσεις που διασφαλίζουν ότι η παράταξη μπορεί να συμβάλει ώστε  το ΤΕΕ να αλλάξει επιτέλους σελίδα.

Επίσης τόσο από τις τοποθετήσεις των παρισταμένων όσο και από την σύνθεση του ψηφοδελτίου της  ΔΚΜ, κατέστη ξεκάθαρο ότι  η νέα γενιά δίνει δυναμικό παρόν.

Πρόκειται για  μία κίνηση νέων κυρίως επιστημόνων, που σκοπό έχουν να προσφέρουν και να υπηρετήσουν τον κλάδο τους,  σε αυτή την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει ιδιαίτερα τους μηχανικούς.

Με αφετηρία τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου, οι μηχανικοί της παράταξης ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

«• Απορρίπτουμε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε μια εποχή όπου τον πρώτο ρόλο θα έχει  η ικανότητα, η διάθεση προσφοράς, η αποτελεσματικότητα και το ήθος. 

• Αγωνιζόμαστε για να συμβάλουμε στην εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας,   αγκαλιάζοντας και  στηρίζοντας ανεξαιρέτως όλους τους συναδέλφους. 

Με τη δύναμη της ψήφου των συναδέλφων, μπορούμε:

• Να Αγωνιστούμε για το κοινό καλό.

• Να Δώσουμε ένα ηχηρό ράπισμα στις παθογένειες και τις νοοτροπίες του παρελθόντος αλλά και σε όσους αμετανόητα επιμένουν να τις καλλιεργούν.

• Να πετύχουμε ώστε το ΤΕΕ να αποκτήσει εκ νέου τον παρεμβατικό και τον ουσιαστικό του ρόλο.

Για τα μέλη της παράταξης ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ η εκλογική νίκη δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο ώστε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου να μπορέσει να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίτευξη εποικοδομητικού έργου, ικανού να βοηθήσει όχι μόνο τα μέλη που το απαρτίζουν, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας,

Ζητάμε λοιπόν την στήριξη και την ψήφο όλων των συναδέλφων για να καταστήσουμε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου ένα υγιές κύτταρο ικανό να λειτουργήσει και ως σημείο αναφοράς για ανάλογες πρωτοβουλίες».