Επιμορφωτικό σεμινάριο για το τένις στη Ρόδο

Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου, ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης συνδιοργανώνουν το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 10.00πμ με 12.30μμ, επιμορφωτικό - βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: "Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο".

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, με το θεωρητικό μέρος να διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Πλάζα (ώρα: 10.00-11.00) και το πρακτικό στα γήπεδα Tennis Club (Παραλία Έλλη), (ώρα: 11.15 -12.30).

Το θεωρητικό μέρος θα περιλαμβάνει παρουσίαση από καρτέλες μαθημάτων, οι οποίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες, με αναλυτικό περιεχόμενο, για κάθε μάθημα, για όλες τις ηλικίες των μαθητών/τριών.

Στο πρακτικό μέρος θα γίνει παρουσίαση ασκήσεων μέσα στο χώρο του γηπέδου, για την εκμάθηση του αθλήματος, ανά ηλικιακή ομάδα και σύνδεση των θεματικών ενοτήτων στο διδακτικό αντικείμενο της αντισφαίρισης, με νέες μορφές άσκησης, για τις επί μέρους κινητικές δεξιότητες και τεχνικές του αθλήματος.

Έτσι, όλοι οι καθηγητές φυσικής αγωγής θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μεθοδολογία εφαρμογής του τένις στην πράξη.

Επιμορφωτής θα είναι ο Χρήστος Μούρτζιος,  εκπαιδευτικός Φ.Α. Β/θμιας Εκ/σης. Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΦΟΑ, υπεύθυνος για το πρόγραμμα ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος της αντισφαίρισης.

Τεχνικός Σύμβουλος & συνοδός των Εθνικών Ομάδων. Μεταπτυχιακό στην κινησιολογία με ειδίκευση στην εμβιομηχανική της άθλησης. Υποψήφιος διδάκτορας στον ίδιο τομέα.
Χορηγός της όλης κίνησης είναι το ξενοδοχείο Πλάζα.