Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι για 10 κλοπές

Συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών «μοιράστηκαν» στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αθίγγανοι ηλικίας 33 και 25 ετών οι οποίοι κατηγορούνταν για τη διάπραξη δέκα διακεκριμένων κλοπών στη Ρόδο.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλοι δύο ομόφυλοί τους οι οποίοι απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Ανθούλα Καραολάνη και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν τουλάχιστον δέκα κλοπές διαφόρων αντικειμένων από καταστήματα και μάντρες στο νησί της Ρόδου στις 21 Φεβρουαρίου 2008, στις 28 Απριλίου του ίδιου έτους και σε διάφορα χρονικά διαστήματα το Μάιο 2008.

Αφορμή για να οδηγηθούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στους αθίγγανους αποτέλεσε η καταγγελία που έκανε 43χρονος κάτοικος Ιαλυσού ο οποίος και δήλωσε πως άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 2008 και αφαίρεσαν από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος ένα ανεμιστήρα και ένα μοτέρ ψυκτικού θαλάμου αξίας 3.000 ευρώ καθώς και μία επιδαπέδια εξωτερική κλιματιστική μονάδα αξίας 1500 ευρώ.

Κατά την προανάκριση που έγινε από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε πως οι δράστες κινούνταν με ένα λευκό φορτηγάκι και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου οι δράστες δεν συνελήφθηκαν όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης στις αρχές Αυγούστου 2009 βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι  οι οποίοι απολογούμενοι αρνήθηκαν πως έχουν τη παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.