Ανεξέλεγκτη  η κατάσταση στο Ασκληπιείο

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Ασκληπιείο της Ρόδου με τη «δράση» δεκάδων αιγοπροβάτων τα οποία κινούνταν ανεξέλεγκτα σε όλη τη περιοχή καταστρέφοντας οτιδήποτε βρουν στο δρόμο τους!
Ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών του χωριού με καταγγελία τους στη «Ροδιακή» επισημαίνουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι ίδιοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους περιμένοντας όλο το προηγούμενο διάστημα να λυθεί το ζήτημα αυτό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, έχουν επανειλημμένα ενημερώσει σχετικά τόσο τους αρμόδιους στην δημοτική όσο και στην Περιφερειακή αρχή, όμως ουδείς έχει φροντίσει πραγματικά να ληφθούν μέτρα και έτσι το πρόβλημα όχι μόνο διαιωνίζεται αλλά και διογκώνεται!
Τα αιγοπρόβατα, λένε οι κάτοικοι «επισκέπτονται» μέχρι και τις αυλές των σπιτιών τους καταστρέφοντας ότι βρουν εκεί, ενώ το ίδιο γίνεται και με τις καλλιέργειές τους! Μάλιστα παραγωγοί της περιοχής καταγγέλλουν πως πριν μερικές ημέρες συνάδελφός τους που έχει επενδύσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε κτήμα στο Ασκληπιείο και έχει φυτέψει ελιές και ροδακινιές βρήκε φαγωμένους ακόμη και τους κορμούς των δέντρων!

«Έχει καταστραφεί ο βιός μας και κανείς δεν κάνει το παραμικρό» φωνάζουν οι κάτοικοι οι οποίοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος βοσκός που αφήνει αιγοπρόβατα να βοσκούν ανεξέλεγκτα μαζί με άλλα που δεν έχουν ιδιοκτήτη.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς όπως είπαν οι όποιες νόμιμες ενέργειες τους μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα!