Σεμινάρια επιμόρφωσης για τεχνικούς ασφαλείας

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών για να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.

 Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στη Ρόδο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2016 και αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας-Χαμηλή επικινδυνότητα (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) όσο και τις επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας –Υψηλή επικινδυνότητα (αλουμινοκατασκευές-ξυλουργεία, οικοδομικές εργασίες, επισκευές ηλεκ. συσκευών, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία, παραγωγή τροφίμων κτλ)

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό επιμόρφωσης για να δηλωθούν ως Τεχνικοί Ασφαλείας στην επιχείρησή τους με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Η κατάρτιση για τη Γ’ κατηγορία διαρκεί 10 διδακτικές ώρες, θα υλοποιηθεί σε 2 ημέρες με συνολικό κόστος 70€ ενώ για τη Β’ κατηγορία διαρκεί 35 διδακτικές ώρες, θα υλοποιηθεί σε 5 ημέρες με συνολικό κόστος 130€

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι καταθέσουν το έντυπο της αίτησης συνοδευόμενο από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και την προκαταβολή 50€, το αργότερο έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13:00. Εφόσον οι αιτήσεις υπερβαίνουν το μέγιστο αριθμό καταρτιζομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης

Προγραμματισμός σεμιναρίων Γ’ κατηγορίας
Σαβ 26 & Κυρ 27 Νοεμβρίου απόγευμα
Σαβ 3 & Κυρ 4 Δεκεμβρίου πρωί
Δευ 12 & Τρι 13 Δεκεμβρίου απόγευμα

Προγραμματισμός σεμιναρίων Β’ κατηγορίας
Δευ 5 έως Κυρ 11 Δεκεμβρίου απόγευμα
Τετ 14 έως Τρι 20 Δεκεμβρίου απόγευμα

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα πρέπει να συμπληρώνουν με πλήρη και ακριβή στοιχεία το έντυπο της αίτησης, το οποίο θα πρέπει να κατατίθεται σε πρωτότυπη μορφή, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο και ενέχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης.

Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ebed.gr και www.detap.gr καθώς και στα γραφεία της ΔΕΤΑΠ και του ΚΕΚ.

Για μη ατομική επιχείρηση (π.χ ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ κτλ) υποβάλλεται το απαραίτητο δικαιολογητικό από το οποίο προκύπτει ότι ο εκπαιδευόμενος είναι εργοδότης και νόμιμος εκπρόσωπος π.χ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ/ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ/ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ/ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/ ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΟΡΙΑΣ.

Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων & προκαταβολής:
Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου – ΔΕΤΑΠ, Γρηγορίου Λαμπράκη 8 (κτήριο Επιμελητηρίου  Α’ όροφος), Ρόδος, 9:00-15:00 τηλ: 2241044280, 2241044288
ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι (Α’ όροφος), 8:30-15:00 τηλ: 2241070615