Ζευγάρι της Ρόδου μήνυσε μαιευτήρα διότι το βρέφος έμεινε ανάπηρο

Ζευγάρι της Ρόδου μήνυσε μαιευτήρα  διότι το βρέφος έμεινε ανάπηρο

Ζευγάρι της Ρόδου μήνυσε μαιευτήρα διότι το βρέφος έμεινε ανάπηρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7645 ΦΟΡΕΣ

Όπως υποστηρίζουν φέρει σοβαρές ευθύνες για ιατρικές παραλείψεις

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ζευγάρι κατά ιατρού μαιευτήρα της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τον τοκετό του παιδιού τους, δεν εφάρμοσε τους κατάλληλους χειρισμούς που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο βρέφος και να μείνει ανάπηρο στην αριστερή πλευρά!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια και έκτοτε οι γονείς έχουν υποστεί την μέγιστη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, βλέποντας το παιδί τους να υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, φυσιοθεραπειών αλλά και επεμβάσεων στην προσπάθεια να γίνει καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα αναφέρονται στη μήνυση που κατέθεσε το ζευγάρι σε βάρος του γιατρού, όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2012 οπότε και η σύζυγος έμαθε ότι ήταν έγκυος. Κατά την διάρκεια της κύησης παρακολουθούνταν από τον μηνυόμενο ιατρό και υπεβλήθη σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις που όφειλε να κάνει προγεννητικά τα αποτελέσματα των οποίων ήταν άριστα.

Στα μέσα Μαΐου 2013 και λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία τοκετού που τους είχε δώσει ο γιατρός, στις 9 το πρωί η σύζυγος ένιωσε πόνους και μεταφέρθηκε για εξετάσεις, οπότε και την ενημέρωσαν πως ήταν πόνοι για να γεννήσει.

Πράγματι, σύμφωνα με την μήνυση, ξεκίνησε η διαδικασία όμως παρά τις όποιες προσπάθειες μέχρι το μεσημέρι η γυναίκα δεν είχε καταφέρει να γεννήσει φυσιολογικά και όπως αναφέρει μαζί με τον σύζυγό της ζήτησαν αρκετές φορές επίμονα από τον γιατρό να προχωρήσει σε καισαρική τομή, καθώς και η ίδια ήταν αδύναμη και το παιδί όπως τους είπαν ήταν ακόμη ψηλά.

Ωστόσο το ζευγάρι καταγγέλλει ότι ο γιατρός συνέχισε τις προσπάθειες για φυσιολογικό τοκετό και αρνούνταν να κάνει την καισαρική. Τελικά το παιδί τους γεννήθηκε στις 4.15 το απόγευμα και δεν έκλαψε αμέσως με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του γίνει ανάνηψη παρουσία και του συζύγου σε άλλο δωμάτιο από αυτό του τοκετού.

Από τα έγγραφα που έλαβε το ζευγάρι αναφορικά με το χρονικό του τοκετού φέρεται να προκύπτει ότι δεν υπήρχε μεγάλη διαστολή και στην προσπάθεια να βγει το μωρό, πιέστηκαν οι ώμοι του.
Αυτό –σύμφωνα με την έγκληση- φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να γεννηθεί με βαρύτατη αναπηρία «πάσχουσα από δυσπραγία αριστερού άνω άκρου και πάρεση βραχιόνιου πλέγματος».

Οι γονείς καταγγέλλουν τον γιατρό ότι δεν εφάρμοσε κανένα από τους κατάλληλους χειρισμούς που επιτάσσουν οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης με αποτέλεσμα να επέλθει η παράλυση στο βρέφος και να αδυνατεί μέχρι και σήμερα να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι.

Όπως αναφέρεται, η συνέχεια ήταν επώδυνη για γονείς και βρέφος το οποίο σε ηλικία μόλις 8 μηνών χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή πολύωρη εγχείριση στο εξωτερικό, με ολική νάρκωση και ένα πλήθος εξετάσεων με ακτινοβολία για την βελτίωση της υγείας του, ενώ ακολούθησαν εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες κ.α.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα το παιδί – ηλικίας τριών ετών σήμερα- δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του και συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο