Σύμη: Η Δούκισσα του Αιγαίου

Έκρηξη χρωμάτων σε έναν φυσικό καμβά: Τολμηρά, φωτεινά, προκλητικά χρώματα ξεπηδούν, για να σας προϋπαντήσουν καθώς μπαίνετε στο λιμάνι της Σύμης.

Θα σκεφτείτε ότι έχουν ξεφύγει από τον πίνακα κάποιου φημισμένου ζωγράφου. Η καρδιά σας γεμίζει με τη χαρά της ζωής, καθώς η ματιά σας συναντά δέντρα που σχηματίζουν έναν φωτεινό πράσινο θόλο πάνω από τα υπέροχα καταγάλανα νερά ή τις παστέλ αποχρώσεις των σπιτιών της πόλης σκεπασμένες με τις έντονα κόκκινες κεραμοσκεπές.

 

 

Αυτό το νεοκλασικό μεγαλείο δίνει μια αύρα αρχοντιάς και συνθέτει ένα κοσμοπολίτικο μωσαϊκό εμπειριών. Σε αυτό το μέρος το στυλ υπάρχει παντού: στα κομψά καφέ και τα εστιατόρια, στα γιοτ και τα ιστιοφόρα που δένουν στην προκυμαία, στο τέλειο πάντρεμα της φύσης με την αρχιτεκτονική και την αίγλη της παλιάς εποχής, στην περίφημη «γέφυρα της αγάπης» και στην εκκλησία με τις εκστατικές καμπάνες.

 

 

Φυσικά, η γαστρονομική σπεσιαλιτέ του νησιού σερβίρεται και αυτή σε ένα χρωματικό πλαίσιο. Οι ροζ γαρίδες αποτελούν ένα γευστικό έδεσμα, εξαίσια ταιριαστό με το περιβάλλον. Πιο μακριά από την πόλη, τα βουνά και οι ακτές γίνονται άγρια και συνάμα ρομαντικά και γοητευτικά - κάντε τα δικά σας.

Ζωγραφίστε τα όνειρά σας στη Σύμη.

Πηγή: ellikenoother.aegeanislands.gr