Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είκοσι νοικοκυριά στο Θεολόγο

Το ρεύμα σε 20 περίπου σπίτια του Θεολόγου έκοψε την περασμένη Δευτέρα η ΔΕΗ, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του οικισμού!

Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών τους, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο εκείνο που έχει εξαγριώσει περισσότερο τους κατοίκους της Θολού, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα χωριό στο οποίο εδρεύει εδώ και πολλά χρόνια το εργοστάσιο της ΔΕΗ, με τεράστιες οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις για την περιοχή και αντί –όπως θεωρούν- η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να δείξει μια μεγαλύτερη ανοχή, αντίθετα επέλεξαν για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στο Θεολόγο.

Οι παραπάνω απόψεις αντανακλούν και στις δηλώσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεολόγου κ. Παναγιώτη Τσαλώλη ο οποίος μιλώντας στην «Ροδιακή»  επεσήμανε ότι «σε ένα χωριό με τεράστια επιβάρυνση από την ΔΕΗ εδώ και χρόνια, η οποία θα συνεχιστεί για ακόμη περισσότερα, θα πρέπει η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης να δείχνει κάποια ευαισθησία σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Πόσω μάλλον όταν οι κάτοικοι μας επιβαρύνονται από τα καυσαέρια της ΔΕΗ και η περιοχή έχει σημαντικές επιπτώσεις εδώ και δεκαετίες τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά για να μπορεί όλο το υπόλοιπο νησί να έχει ρεύμα».

Ουσιαστικά εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι του Θεολόγου είναι περισσότερη ανοχή στο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ως κριτήριο και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεδομένου ότι η ύπαρξη του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας στον οικισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις οικονομικές αντοχές των νοικοκυριών της Θολού.