Σε τουριστική έκθεση στο Λίβανο η Περιφέρεια

Το Νότιο Αιγαίο είναι η τιμώμενη Περιφέρεια στο πρώτο “Greek Tourism Workshop” που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2016 στο Λίβανο!

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Inter Continental Phoenicia» της Βηρυτού και τελεί  υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Στόχος είναι η ενίσχυση των τουριστικών ροών από το Λίβανο προς  την Ελλάδα, ενώ στο workshop θα συμμετέχουν περισσότεροι από 240 εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων, tour operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ της χώρας.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί κύριο μέλημα η  διείσδυση σε νέες τουριστικές αγορές, μαζί με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την μεθοδική και στοχευμένη προβολή των νησιών. Αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής Ανάπτυξης της ΠΝΑΙ,  η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις νέες αγορές, το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  που εκδηλώνεται μέσα από τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού, είναι στραμμένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη  και πολλά υποσχόμενη  αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Μετά από την επιτυχημένη παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, που έγιναν σε Τεχεράνη, Άμπου Ντάμπι και Ριάντ,  η συμμετοχή στο πρώτο “Greek Tourism Workshop” στο Λίβανο ως «Τιμώμενη Περιφέρεια» θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την τουριστική εικόνα του Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι το 2017 θα πραγματοποιούνται τακτικές απευθείας πτήσεις από την Ιορδανία στη Ρόδο, απτό αποτέλεσμα των στοχευμένων προσπαθειών που καταβάλλει η Περιφέρεια για το «ξεκλείδωμα» των αγορών της Μέσης Ανατολής. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 προσγειώθηκε η πρώτη πιλοτική πτήση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με τους Ιορδανούς τουριστικούς πράκτορες να μένουν ικανοποιημένοι από το εγχείρημα και να επιβεβαιώνουν την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ιορδανίας-Ρόδου τη σεζόν του 2017.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες παρουσιάζουν μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την δυναμική, επιδιώκουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο,  προς όφελος του τουρισμού των νησιών μας».