Το παραμύθι ως παιδαγωγικό εργαλείο: ταξίδι με λέξεις και εικόνες

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 από τις 17:00 έως τις 20:00, στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο για τους/ις εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης νήσου Ρόδου, με θέμα:  «Το παραμύθι ως παιδαγωγικό εργαλείο: ταξίδι με λέξεις και εικόνες».

Το σεμινάριο διοργανώνεται από: τον Πολυχώρο Χαραυγή, τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, Ν. Δωδ/σου.
Περιεχόμενο του σεμιναρίου

Α΄ μέρος: Το ταξίδι  ενός παιδικού βιβλίου από την γέννησή του μέχρι να φτάσει στην έκδοση και τελικά στα χέρια των παιδιών.

Β΄ μέρος: Τι μπορώ να κάνω μ΄ ένα παραμύθι; πως το παρουσιάζω στα παιδιά; πως το επενδύω με μουσική; πώς μπορώ να φτιάξω απλά μουσικά όργανα με φυσικά υλικά, πώς μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;
Οι εκπ/κοι χωρισμένοι σε ομάδες θα φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια.

Συντονιστής του σεμιναρίου ο κ. Παπαϊωάννου Θοδωρής, εκπ/κος και συγγραφέας. Ο κ. Παπαϊωάννου τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public, στα Public Book Awards 2016, κατηγορία Ελληνικό Παιδικό Βιβλίο και με το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, για το 2015.

Συγγραφικό έργο: "Απέναντι" εκδ. Ίκαρος - "Ανάποδα" εκδ. Ίκαρος - "Ο έκτος κύκλος" (Οι Ολυμπιακοί αγώνες των ζώων) Θεατρικό παραμύθι, Εκδ. Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς - "Το ποτάμι που θύμωσε" Θεατρικό -οικολογικό παραμύθι - "Μια Κυριακή στο δάσος" Θεατρικό έργο οικολογικού περιεχομένου - "Το μήνυμα του πελαργού" οικολογικό έμμετρο παραμύθι, έκδοση ΚΠΕ Έδεσσας - "Ο Πειρατής Σιντόρε- Ντορεσί" εκδ. Fagottobooks 2010, έμμετρο παραμύθι για την πειρατεία της μουσικής, με ένθετο CD, σε μουσική Ορέστη Παπαϊωάννου - "Τα αστέρια της Ευρώπης" έκδ. της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με εκτίμηση
Φατσέα Αδαμαντία
Σχολική Σύμβουλος  Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου