Άρης Λυκογιάννης: «Λάθος με Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός»

Στον προπονητή που χρειάζεται να επιλέξει ο Παναθηναϊκός στην ελληνοποίηση του ρόστερ, αναφέρθηκε στο SportDog o Άρης Λυκογιάννης.

Ο προπονητής του Κολοσσού, που είχε βρεθεί στο τεχνικό τιμ των "πράσινων" το διάστημα που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό, σχολίασε ακόμα την απομάκρυνση του Πεδουλάκη από την τεχνική ηγεσία.

Την απομάκρυνση του Πεδουλάκη, τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν, πώς τη σχολιάζετε;
"Καταρχήν δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εντελώς καινούργιο ρόστερ, χωρίς τον Διαμαντίδη και στην πορεία ήρθε ο τραυματισμός ενός παίκτη που είχαν στηριχτεί πολλά πάνω του (σ.σ. Τζέιμς). Άρα προέκυψε μία καινούργια κατάσταση και χρειάζεται χρόνος, υπομονή και τύχη για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Η απομάκρυνση του Πεδουλάκη έχει να κάνει με την κακή εικόνα στα επίσημα ματς και κυρίως τη μεγάλη σε εύρος ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες δεν είναι εύκολο να αλλάζουν παίκτες, δεν είναι εύκολο να διώξεις 6 - 7 παίκτες, γι’ αυτό η πιο εύκολη κίνηση είναι η απομάκρυνση του προπονητή. Δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι σωστή, απλώς αυτή είναι η σκέψη που υπάρχει".

Δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό η προσπάθεια ελληνοποίησης;
"Δε νομίζω ότι το πλάνο της ελληνοποίησης πέτυχε στον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί ήταν σε πολύ μικρή ηλικία όσοι αποκτήθηκαν και είναι εντελώς αδύνατο τόσο μικροί σε ηλικία παίκτες και χωρίς παραστάσεις, να σταθούν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού.

Για παράδειγμα, η βάση του Ολυμπιακού από Έλληνες, είχαν κάνει πέρασμα από ομάδες της Α1 πριν πάνε στο Λιμάνι. Ο Παπανικολάου στον Άρη, ο Αγραβάνης στον Πανιώνιο, ο Μάντζαρης στο Περιστέρι, ο Πρίντεζης στη Λάρισα κ.α. Στον Παναθηναϊκό ήρθαν παίκτες από το παιδικό τμήμα και μοιραία δεν είναι εφικτό να σταθούν με τη μία σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Στον Παναθηναϊκό από νεαρούς Έλληνες μόνο ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είχαν παραστάσεις από πριν".

Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια;
"Αυτό το ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι της ομάδας και ο μεγαλομέτοχος που επενδύει τα χρήματά του. Υλικό υπάρχει, ταλέντο υπάρχει, παίκτες που είναι έμπειροι και μπορούν να διαχεριστούν δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν. Είμαστε στην αρχή της σεζόν κι εκτός από το θέμα του γοήτρου, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει κάτι από τη μεγάλη ήττα. Υπάρχει χρόνος, είμαστε στο ξεκίνημα ακόμα, για να ορθοποδήσει η ομάδα.

Για το θέμα του προπονητή, ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει κάποιον που να γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα ή να γνωρίζει καλύτερα την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται προπονητή που θα του φέρει νίκες παντού".

Να κλείσουμε με τα δικά σας νέα;
"Εμείς προετοιμαζόμαστε για το σημαντικό ματς με τον Προμηθέα, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Πάμε παιχνίδι - παιχνίδι και βλέπουμε. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε το σεβασμό".