Στα χειρότερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Ρόδου!

Στα χειρότερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Ρόδου!

Στα χειρότερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2085 ΦΟΡΕΣ

Αυτά είναι τα χάλια μας

«Αυτό δεν είναι αεροδρόμιο, είναι μία σκηνή εκκένωσης βγαλμένη από την ταινία…”World War Z”!», είναι μία χαρακτηριστική κριτική που δέχθηκε το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου από κάποιον που πήρε μέρος στην έρευνα που διεξήγαγε το site www.sleepinginairports.net και στην οποία, το αεροδρόμιό μας κατατάσσεται ως ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη για το 2016!

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Ρόδου περιλαμβάνεται στη λίστα με τα χειρότερα στην Ευρώπη, όχι μόνο όταν χρειαστεί…να κοιμηθεί εκεί ένας επιβάτης αλλά ως εμπειρία, στην έρευνα που διεξήγαγε το site.

Όπως αναφέρει, τα «χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης» είναι εκείνα που αποτυγχάνουν να παρέχουν στους ταξιδιώτες τις βασικές ανέσεις, όπως καρέκλες, καθαρές τουαλέτες, και έλεγχο θερμοκρασίας. Όπως πέρυσι, στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται ελληνικά αεροδρόμια και μάλιστα-αναφέρει το site-αν και συμπονούν τη χώρα για τα δεινά της, η εμπειρία του αεροδρομίου έκανε κάποιους απ’ αυτούς που ψήφισαν στην έρευνα να αναρωτιούνται εάν θα επέστρεφαν στα, κατά τ’ άλλα, εκπληκτικά ελληνικά νησιά.
Πάντως, για τα αεροδρόμια που ψηφίστηκαν ως τα χειρότερα, υπήρξαν διάφορα παράπονα, όπως μη λογικές τιμές στα εστιατόρια τους, ότι δεν έχουν free wi-fi κ.α.

Ειδικότερα, για το αεροδρόμιο της Ρόδου αναφέρεται, καταρχήν, ότι βελτιώθηκε λίγους πόντους σε σχέση με την περυσινή χρονιά αν και δεν είναι σίγουρο ότι αυτό συνέβη επειδή βελτιώθηκαν οι συνθήκες σ’ αυτό ή χειροτέρεψαν οι συνθήκες στα άλλα!

Σε κάθε περίπτωση-συνεχίζει η αναφορά-τα παράπονα εδώ απηχούν εκείνα που έγιναν και για άλλα αεροδρόμια στη χώρα: Μεγάλες ουρές, βρώμικες-χαλασμένες τουαλέτες, όχι air-condition και μεγάλα πλήθη. Ακόμη…το χαοτικό πάρκινγκ και οι στέγες που στάζουν οδήγησε έναν ψηφοφόρο να συνδέσει την εμπειρία τους εδώ με μία σκηνή επείγουσας εκκένωσης ενώ άλλοι προβληματίζονταν εάν έπρεπε να ξαναέρθουν σ’ αυτό το κατά τ’ άλλα εκπληκτικό μέρος του κόσμου!

Αλλά και στον οδηγό του αεροδρομίου της Ρόδου που παρέχει το site, η αναφορά δεν είναι καλύτερα αφού αναφέρει, πάνω-κάτω, τα ίδια περιγράφοντας τις υπηρεσίες και τις διευκολύνσεις που παρέχει!..

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ
Τρία ελληνικά αεροδρόμια καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη δεκάδα των χειρότερων αεροδρομίων της Ευρώπης ενώ άλλο ένα βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με ψηφοφορία των αναγνωστών της ιστοσελίδας sleepinginairports.net, τα αεροδρόμια της Σαντορίνης, των Χανίων και του Ηρακλείου καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις ενώ αυτό της Ρόδου βρίσκεται στην 5η θέση.

Μάλιστα, τα αεροδρόμια της Σαντορίνης, των Χανίων και του Ηρακλείου βρίσκονται επίσης και στην χειρότερη δεκάδα σε παγκόσμια κλίμακα (και όχι μόνο σε ευρωπαϊκή) αν και στην σχετική λίστα «πέφτουν» στις θέσεις 5, 6 και 7 αντίστοιχα.

Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη
1. Σαντορίνη
2. Χανιά
3. Ηράκλειο
4. Λούτον, Λονδίνο
5. Ρόδος
6. Beuavais – Tille Γαλλία
7. Τέγκελ , Βερολίνο
8. Σόενεφελντ, Βερολίνο
9. Στάνστεντ, Λονδίνο
10 Τσιαμπίνο, Ρώμη

Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο
1. King Abdulaziz. Τζέντα, Σαουδική Αραβία
2. Τζούντα, Νότιο Σουδάν
3. Port Harcourt, Νιγηρία
4. Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν
5. Σαντορίνη
6. Χανιά
7. Ηράκλειο
8. Καράκας, Βενεζουέλα
9. Λούτον, Λονδίνο
10. Κατμαντού, Νεπάλ

Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
1. Changi, Σιγκαπούρη
2. Σεούλ, Κορέα
3. Χανέντα, Τόκιο
4. Ταϊπέι, Ταϊβάν
5. Μόναχο, Γερμανία
6. Kansai, Οσάκα – Ιαπωνία
7. Βανκούβερ, Καναδάς
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
9. Ταλίν, Εσθονία
10. Ζυρίχη, Ελβετία

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο