Δύο «παγκόσμιοι» Ροδίτες μαχητές

Δύο «παγκόσμιοι» Ροδίτες μαχητές

Δύο «παγκόσμιοι» Ροδίτες μαχητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1015 ΦΟΡΕΣ

Ο Νίκος Χατζηνικόλας και ο Γιάννης Φλεβαράς συμμετείχαν στο «International Brazilian Jiu Jitsu Open» του Λονδίνου

Η Ρόδος συνεχίζει την καλή παράδοσή της με την ανάδειξη αθλητών διεθνούς πια βεληνεκούς στο ζίου ζίτσου, οι διακρίσεις των οποίων δείχνουν σίγουρα το πόσο καλά δουλεύουν αναπτυξιακά οι σύλλογοι στο νησί.

Προσφάτως και συγκεκριμένα στις 15-16 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, δύο αθλητές από τη Ρόδο διακρίθηκαν στο «International Brazilian Jiu Jitsu Open» όπου βρέθηκαν κορυφαίοι του αθλήματος απ’ όλο τον κόσμο. Ο Νίκος Χατζηνικόλας και ο Γιάννης Φλεβαράς έδωσαν πραγματικές μάχες και κατάφεραν να φέρουν διακρίσεις για την «Rhodes Knights Brazilian Jiu Jitsu Academy».

Έτσι, μετά από έντονο συναγωνισμό, ο Νίκος Χατζηνικόλας πήρε δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία Ultra Heavy +100 στο Gi και το No Gi ενώ ο Γιάννης Φλεβαράς αποκλείστηκε με ισοπαλία από τη συνέχεια της κατηγορίας Feather +70 για το Gi, κατακτώντας όμως την 4η θέση στο No Gi.

Ο Νίκος Χατζηνικόλας στο τρίτο σκαλί του βάθρουΟ Νίκος Χατζηνικόλας στο τρίτο σκαλί του βάθρου


Παρά το γεγονός πως ο Νίκος Χατζηνικόλας, ηλικίας 28 ετών, ασχολείται έξι χρόνια με το άθλημα και ο Γιάννης Φλεβαράς (22 ετών) μόλις τέσσερα, έδειξαν με τη συμμετοχή τους, τουλάχιστον σ’ αυτή τη διεθνή συνάντηση, πως αξίζουν να θεωρούνται πια από τα δυνατά ονόματα στο χώρο του ελληνικού ζίου ζίτσου με δυνατότητα επάξιας εκπροσώπησης της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι αγώνες όμως για τους δύο αθλητές δεν σταματούν στο Λονδίνο, μιας και το Νοέμβριο θα ταξιδέψουν στο Μιλάνο γι’ άλλη μια διεθνή συνάντηση στο Brazilian Jiu Jitsu. Στην πόλη της Ιταλίας θα βρίσκονται μαζί τους επίσης οι Θοδωρής Ζωγράφος, Παναγιώτης Λαγουδάκης και Κώστας Χατζηβασιλείου, όλοι τους από τη Ρόδο.

Εκτός των παραπάνω, αξίζει μια ειδική αναφορά στα τμήματα της «Rhodes Knights Brazilian Jiu Jitsu Academy» όσον αφορά το νησί. Σ’ αυτό της πόλης προπονητής είναι ο Αντώνης Παππάς με δάσκαλο τον πρωτεργάτη στο άθλημα όσον αφορά τη Ρόδο και από τους κορυφαίους πανελλαδικά: τον Πάχο Τσαγκάρη. Άλλωστε, οι προπονήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του, του γνωστού πια σε όσους ασχολούνται με το άθλημα, Ασκληπειού. Στο τμήμα της Κρεμαστής οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από το Γιάννη Φλεβαρά στο Tamashi Dojo που βρίσκεται στην παραλία.

Ο Γιάννης Φλεβαράς (αριστερά) κι ο Νίκος Χατζηνικόλας (δεξιά) με το Βραζιλιάνο Βίκτωρ ΕστίμαΟ Γιάννης Φλεβαράς (αριστερά) κι ο Νίκος Χατζηνικόλας (δεξιά) με το Βραζιλιάνο Βίκτωρ Εστίμα

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!