Αξιέπαινες δραστηριότητες του ΓΕΛ Αφάντου

Δύο ακόμα αξιέπαινες δραστηριότητες  πραγματοποίησε σε διάστημα μιας εβδομάδας το ΓΕΛ Άφαντου το οποίο είναι και ένα από τα πιο δραστήρια ΓΕΛ της Ρόδου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 /10 στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου οι μαθητές του ΓΕΛ Αφάντου και σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Ροδου πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση.

Προσφέρθηκαν μικρά εδέσματα και αναψυκτικά στους μαθητές, στους αιμοδότες και στο προσωπικό του νοσοκομείου Ροδου που ήταν εκεί για την αιμοδοσία, προσφορά χορηγών από τ’ Αφάντου.

Στην «Ροδιακή» μίλησαν οι δυο πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης αυτής που είναι οι δεσποινίδες/μαθήτριες Καρακωνσταντή Βαλασία και η Δημητροπούλου Δέσποινα  οι οποίες και είναι αυτές που συντόνισαν την όλη διοργάνωση. Όπως μας είπαν « Αυτό που για μας είναι σημαντικό με την αιμοδοσία είναι ότι βοηθάς κάποιον συνάνθρωπο/ συνανθρώπους  σου που έχουν ανάγκη αίματος, είναι μια καθαρά ανθρωπιστική πράξη.

Είναι η τρίτη φορά που το διοργανώνουμε και κάθε φορά έχουμε και περισσότερους αιμοδότες. Σήμερα αίμα έδωσαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς μας και οι μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου μας διότι μπορούν λόγω ηλικίας, μικρότερης ηλικίας μαθητές δεν επιτρέπεται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διάφορους χορηγούς της εκδήλωσής μας που συμβάλουν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας μας όπως και το Γενικό Νοσοκομείο Ροδου για την άψογη συνεργασία».  
Η δεύτερη αξιέπαινη δραστηριότητα του ΓΕΛ Αφάντου πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου όπου και ήταν η Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών (International coastal cleanup).

Οι μαθητές του Λυκείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους άρχισαν τον καθαρισμό ήδη έξω από το Λύκειο Αφάντου και συνέχισαν τον καθαρισμό σε όλη την διαδρομή μέχρι το γραφείο του Γκολφ Αφάντου.
Στην συνέχεια συνέχισαν τον καθαρισμό της παραλίας από το γραφείο του Γκολφ Αφάντου μέχρι την περιοχή «Χελιδόνια» δίπλα στην πρώην φωνή της Αμερικής, και τελείωσαν καθαρίζοντας και όλη την υπόλοιπη διαδρομή από την παραλία μέχρι τον οικισμό Αφάντου.   

Συνολικά συμμετείχαν 210 μαθητές, 20 εκπαιδευτικοί όπου και μάζεψαν συνολικά περίπου ογδόντα (80) μεγάλες  μαύρες σακούλες με διαφόρου είδους σκουπίδια. Η δραστηριότητα αυτή έγινε σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και την Δημοτική Ενότητα Αφάντου.

Ένα μεγάλο εύγε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Αφάντου για την ευαισθησία τους στα θέματα περιβάλλοντος και ανθρωπισμού (Αιμοδοσία) που είναι παράδειγμα προς μίμηση  αλλά και ένα θετικό μήνυμα ότι οι μαθητές μας και αυριανοί πολίτες της κοινωνίας μας ευαισθητοποιούνται και σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στέλνοντας μας συγχρόνως και ένα θετικό μήνυμα για τον μέλλον.

Φωτορεπορταζ, Γιώργος Νικολής