Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του ιδρύματος Σταματίου

Η επιτροπή Νεολαίας του  Ιδρύματος   Υποτροφιών  Ρόδου  Εμμανουήλ Χριστ. Σταματίου & Μαίρης Χριστ. Σταματίου, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Παραγωγής Γραπτού Λόγου, που διενεργήθηκε το μήνα Μάιο 2016, ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές των Ε και Στ Τάξεων των  Δημοτικών Σχολείων της Δωδεκανήσου.

Από τη Στ Τάξη:
 1.  Η Βάλια Γαρυφάλη από το  Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Πυθαγόρας», και ο Θεόδωρος Φραράκης  από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ιαλυσού κατέκτησαν από  κοινού την Πρώτη  θέση
2.   Η Σταυρούλα Ροδίτη από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου κατέκτησε τη  Δεύτερη  θέση
3.    Η Σταυρούλα  Τσιάτη  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών  κατέκτησε την Τρίτη  θέση.

Από την Ε  Τάξη:
1. Ο Παράσχος Διακανθού  από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού κατέκτησε την  Πρώτη Θέση
2. Η Ελένη Άντερσεν  από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία  κατέκτησε την Δεύτερη  θέση  
3.  Ο Στέφανος Στεφανίδης από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία  κατέκτησε την  Τρίτη  θέση.  

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η ανίχνευση των απόψεων  των μαθητών πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά της ηλικίας τους, στο ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό πλαίσιο, προκειμένου  τα μέλη του Ιδρύματος να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να τα θέσουν υπόψη στους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο του Σχολείου και  της οικογένειας.  

Η Επιτροπή Νεολαίας και το Δ.Σ  του Ιδρύματος αποφάσισαν να δοθούν στους μαθητές που διακρίθηκαν Δωροεπιταγές των 120, ευρώ για όσους έλαβαν την Πρώτη θέση, των 100 ευρώ για αυτούς που  κατέλαβαν τη Δεύτερη θέση και 80 ευρώ σε όσους κατετάγησαν  τρίτοι.

Η επιτροπή  διεξαγωγής του Διαγωνισμού  αποτελείται από τους:
Δρα Νικόλαο Ράπτη, Διευθυντή Α’θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Δρα Δημήτριο Κόκκινο,  Πρόεδρο  Επιτροπής Πολιτισμού του Ιδρύματος, Εκπαιδευτικό και Δρα Ναπολέοντα Θ. Βλάσση  εκπαιδευτικό και Γραμματέας ο κος Ελευθέριος Ζήφιας.
Η απονομή των  βραβείων  θα γίνει  την 19.00 ώρα, της 27 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κος Μάνος Κόκκινος και η κα Λίτσα Παπαθανάση Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, ευχαριστούν θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς   για την υποστήριξη  και   ενθάρρυνση των μαθητών.

Επίσης ευχαριστούν θερμά και τις Εκπαιδευτικούς   Χρυσάνθη Κυπριώτη και  Γρηγορά Αθηνά για την  τεκμηριωμένη, ακριβή και έγκαιρη αξιολόγηση των γραπτών των παιδιών.