Πολυμελής ομάδα Κινέζων  δημοσιογράφων στο νησί μας

Ομάδα 25 δημοσιογράφων από την Κίνα, πρόκειται να βρεθούν σήμερα στη Ρόδο, στο πλαίσιο ταξιδιού που πραγματοποιούν σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας.

 

Πρόκειται για πολύ γνωστούς δημοσιογράφους στην Κίνα, γι’ αυτό και η παρουσία τους στο νησί, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, για την προσέλκυση τουριστών.

Η επίσκεψη γίνεται με τη συνδρομή του site www.greecedreamy.com και οι Κινέζοι δημοσιογράφοι πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη της Ρόδου, τη Λίνδο, τη Φιλέρημο, την Κάμειρο, τον Έμπωνα, τη Μονόλιθο και τα Σιάννα.

Το ένα τηλεοπτικό συνεργείο (το οποίο αποτελείται από 6 άτομα: 1 Director εκπομπής, 2 παρουσιαστές, 2 cameramen και έναν βοηθό), είναι του τηλεοπτικού σταθμού GRT (Guangdong Radio and Television station), ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της Περιφέρειας της Guangdong, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Νότιας Κίνας  (γνωστής στην Ελλάδα ως Καντώνα), η οποία είναι και η Περιφέρεια με τους περισσότερους εξερχόμενους τουρίστες όλης της Κίνας.

Περισσότερα στοιχεία, τόσο για την Guangdong όσο και για τον GRT θα υπάρχουν διαθέσιμα εντός των αμέσως επόμενων ημερών, διότι όλα τα στοιχεία που δίδονται είναι στην κινεζική- και χρειάζονται (όλα) μετάφραση.

Κάποια πολύ συνοπτικά στοιχεία, πάντως, είναι ότι ο πληθυσμός της Περιφέρειας είναι πάνω από 107 εκατομμύρια, το GDP της είναι 1,1 trillion US Dollars (αποτελώντας την πιο πλούσια Περιφέρεια της Κίνας), και το Μέσο Κατά Κεφαλήν εισόδημα είναι 10.330 US Dollars.

Σχετικά με το πρόγραμμα του GRT, στο οποίο θα γίνει η εκπομπή:

Είναι η εκπομπή: TRAVEL TOGETHER

Προβάλλεται σε τρία (3) τηλεοπτικά κανάλια και δύο (2) Ιντερνετικά κανάλια (τα οποία ανήκουν όλα στο GRT).

Αυτά είναι:

TV Channels: - TVS 1 (Guangdong Technology channel)

- South China TV (Cantonese TV channel)

- Subway TV (cover Guangzhou and Foshan sybway) - στην Κίνα σε όλους τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ παίζουν συνεχώς τηλεοπτικές εκπομπές

Είναι μια εκπομπή που συνδυάζει stars (KOLs) με στοιχεία travelling. Κατά τη συνολική επίσκεψη στην Ελλάδα (15 ημερών) θα γίνουν 2 ημίωρες εκπομπές.

Το δεύτερο τηλεοπτικό συνεργείο (το οποίο αποτελείται από 5 άτομα: 1 Director, 1 Παρουσιάστρια / Producer, 1 Executive, 1 Copywriter και 1 user Operator), το οποίο θα είναι της εταιρείας "Qingmi Media Co. Ltd" έχει 2 ειδών εκπομπές:

- Μία καθημερινή δίωρη εκπομπή (live streaming), η οποία ασχολείται με θέματα entertainment και fashion/shopping, και

- Μία Ιντερνετική μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, της οποίας η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με το θέμα και το περιεχόμενο. Κατά την 15θήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, θα μαγνητοσκοπηθούν τουλάχιστον 3 τέτοιες εκπομπές.

Η δίωρη καθημερινή εκπομπή, είναι interactive (δηλ. με την ζωντανή συμμετοχή του κοινού που την παρακολουθεί), συμμετέχουν οι διασημότητες (KOLs) που θα συμπεριλαμβάνονται στη δημοσιογραφική ομάδα - και κάθε εκπομπή την παρακολουθούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θεατές (τα δημοφιλή τους θέματα ξεπερνούν τις 700.000 ακροατές, ενώ υπάρχουν εκπομπές που ξεπερνούν τις 550.000 likes).

Οι μαγνητοσκοπημένες τους εκπομπές, συγκεντρώνουν ακόμα μεγαλύτερη ακροαματικότητα, καθόσον αναρτώνται σε Ινερνετικά κανάλια (τύπου Youtube channels) και συγκεντρώνουν θεάσεις που πολλές φορές αριθμούν εκατομμύρια προβολές.

Πέραν των ανωτέρω, οι KOLs που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

- Ένας εξειδικευμένος celebrity του χώρου του τουρισμού και της φωτογραφίας (με Κινέζικο όνομα αναφοράς, που η Αγγλική του μετάφραση είναι Grassland 900), ο οποίος έχει 2.500.000 Followers (!!!), μόνο στο Sina Weibo (ενός εκ των 2 δημοφιλέστερων social Media platforms της Κίνας)

- Δύο εξειδικευμένοι travellers, με 250.000 και 350.000 followers αντίστοιχα, οι οποίοι διαθέτουν τις δικές τους ταξιδιωτικές "σελίδες" στα Κινέζικα Social Media (Wechat και Sina Weibo)

- Μία celebrity / model, που διαθέτει επίσης δική της σελίδα και Live Stream εκπομπή - στο χώρο του modelling και της φωτογραφίας, με περίπου 140.000 followers

-  Ένας ακόμα celebrity στον χώρο του τουρισμού και της φωτογραφίας, με δικές του "σελίδες" σε Wechat και Sina Weibo, με περισσότερους από 490.000 Followers

- Μία promoted artist (ονομάζεται Sherry J), στο χώρο του τουρισμού και της διαφήμισης με δική της σελίδα στο Sina Weibo και δικό της Ιντερνετικό κανάλι (που ονομάζεται Meipai) και έχει περισσότερους από 330.000 σταθερούς ακροατές.