Προσπάθησε να πάρει από το hot spot της Λέρου τον αδελφό του

Ήρθε οδικώς από τη Γερμανία μαζί με τον ανήλικο γιο του για να πάρει τον 37χρονο αδελφό του που φιλοξενούνταν στο hot spot της Λέρου!

Πρόκειται για έναν 36χρονο Πακιστανό ο οποίος τελικά συνελήφθη μαζί με τον 37χρονο αδελφό του, σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, λίγο προτού επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 37χρονος Πακιστανός ήρθε μέσω Τουρκίας στα νησιά μας και τους τελευταίους μήνες φιλοξενείται και μάλιστα υπό περιορισμό στο hot spot της Λέρου. Τελικός προορισμός του, όπως για χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν απομείνει στη χώρα μας, η Γερμανία καθώς εκεί διαμένει ο 36χρονος αδελφός του και άλλοι συγγενείς.
Καθώς ο καιρός περνούσε και το ταξίδι αυτό δεν γινόταν για τον 37χρονο Πακιστανό, βρέθηκε λύση στο να το κάνει οδικώς.

Έτσι ο 36χρονος αδελφός του ξεκίνησε μαζί με τον ανήλικο γιο του από την Γερμανία όπου διαμένει  νόμιμα (ο πατέρας έχει άδεια παραμονής στη χώρα και ο γιος Γερμανικό διαβατήριο) και με το αυτοκίνητό του ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα και κατέληξαν στη Λέρο. Εκεί την περασμένη Πέμπτη το βράδυ επιβιβάστηκε στο όχημα ο 37χρονος Πακιστανός και όλοι μαζί μετέβησαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου με το πλοίο της γραμμής να ταξιδέψουν για Πειραιά και από εκεί για Γερμανία οδικώς.

Κατά την επιβίβαση τους όμως, αστυνομικοί στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν διαπίστωσαν πως ο 37χρονος έφερε πλαστό διαβατήριο και πλαστή ταυτότητα Βουλγαρικών αρχών και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή των δύο αδελφών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
• Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και διάφορα παραστατικά-αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Ο 37χρονος Πακιστανός και ο 36χρονος αδελφός του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.