Αλλαγή σκυτάλης έγινε  στο Λιμεναρχείο Σύμης

Αλλαγή «σκυτάλης» στη διοίκηση του Λιμεναρχείου Σύμης, μία ιδιαιτέρως νευραλγική υπηρεσία εξαιτίας και της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο σε ότι αφορά τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος Βασίλης Μηλαθιανάκης που κατείχε τη θέση του Λιμενάρχη στο νησί τα τελευταία δυόμιση χρόνια αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή Ασφαλείας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου όπου και μετατίθεται.


Έτσι την περασμένη Πέμπτη (20 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης παραλαβής μεταξύ του κ. Μηλαθιανάκη και του νέου διοικητή, Υποπλοίαρχου ΛΣ Ηλία Αλεξίου.

Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης και κατά τη διάρκειά της, το προσωπικό του Λιμεναρχείου παρέδωσε στον απερχόμενο Λιμενάρχη μία φωτογραφία της Σύμης του 1914 και μία εικόνα του Πανορμίτη με την σημείωση: «Σας ευχόμαστε ολόψυχα να λάβετε και να νιώσετε όση αφοσίωση και εμπιστοσύνη μας δώσατε και μας κάνατε να νιώσουμε όλο αυτόν τον καιρό που είχαμε τη χαρά να είσαστε Λιμενάρχης»!


Ο Υποπλοίαρχος Βασίλης Μηλαθιανάκης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ από καρδιάς του συνεργάτες και τους φίλους για την στήριξή σας στο δύσκολο έργο μας. Ένα κομμάτι του εαυτού μου παραμένει η Σύμη με την βοήθεια του Πανορμίτη και του Αγίου Νικολάου».

Σημειώνεται πως ο κ. Μηλαθιανάκης υπηρέτησε για 5 χρόνια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου ως Διοικητής του Γραφείου Ασφαλείας και Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας και εν συνεχεία μετατέθηκε στη Σύμη όπου υπηρέτησε ως Λιμενάρχης του νησιού για δυόμιση χρόνια.

Ο Υποπλοίαρχος του Λ.Σ. αναχώρησε χθες για την Χίο όπου θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα του.