Ροδίτης ανέλαβε πρόεδρος στη διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας

Στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας CLIA εξελέγη για τα δύο επόμενα χρόνια και με ομόφωνη ψήφο της γενικής συνέλευσης, ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος της CLIA είναι εγγονός του συνιδρυτή της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» Κυριάκου Αναστασιάδη, με μία πολυετή επιτυχημένη πορεία, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία κρίσιμη περίοδο για την κρουαζιέρα.

Ο Κυριάκος Αναστασιάδης, γεννήθηκε το 1953 στο Βελγικό Κογκό, όπου είχε διαφύγει ο πατέρας του Γιάννης από την εποχή της Ιταλικής κατοχής, και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (Ευρώπη), ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης αναλαμβάνει από 01/01/2017 το ρόλο που κατείχε μέχρι τώρα ο κ. Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης για τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης CLIA Ευρώπης ευχαρίστησαν ομόφωνα τον Pierfrancesco Vago για το έργο που έχει αναλάβει τα τελευταία τρία χρόνια και του ζήτησαν να παραμείνει στην Επιτροπή της Ένωσης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου ως Προέδρου της CLIA Ευρώπης και προσβλέπω στη συνέχιση του επιτυχημένου έργου της, στην αποτελεσματικότητα των στόχων της Ένωσης, στην εκπροσώπηση όλων των μελών της και στην εξασφάλιση της μελλοντικής επιτυχίας του κλάδου της κρουαζιέρας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι έχουμε μια αποτελεσματική ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται στην CLIA και αναπτύσσουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου στην Ευρώπη.
Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, προσφέροντας την πλήρη προσήλωσή μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου ανέφερε ο νέος πρόεδρος της clia.
«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Κυριάκο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κρουαζιέρας και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Pierfrancesco για την στήριξη και τη βοήθειά του στη διεύρυνση της αποτελεσματικότητάς μας στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε κυβερνητικές και επικοινωνιακές υποθέσεις, καθώς και πρωτοβουλίες ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό την αξία που φέρνουμε στα Μέλη μας και στους Εκτελεστικούς μας συνεργάτες» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Raphael von Heereman, Γενικός Γραμματέας της CLIA.

Η CLIA είναι η παγκόσμια Ένωση της κρουαζιέρας με 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Έχει ως αποστολή να υποστηρίζει τις πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια για περισσότερους από 23 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, καθώς και να προωθεί την αξία και την οικονομική προσιτότητα της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας.

Συνεδρίαση ΕΣΕΚ
Τέσσερις ομάδες εργασίας αποφάσισε να συστήσει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) στη δεύτερη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Οι ομάδες εργασίας θα έχουν αντικείμενο τις υποδομές-αναδομές, εμπορικά θέματα-προοπτικές προώθησης και προβολής, τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική-θεσμούς-οργανισμούς και υποστηρικτικές υπηρεσίες, θα είναι ευέλικτα σχήματα που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΚ συζήτησε και αποφάσισε, η στελέχωση των ομάδων εργασίας να γίνει από μέλη της Επιτροπής, καθώς και από ειδικούς στα θέματα ενδιαφέροντος, ενώ όρισε και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Θα συγκληθούν και θα λειτουργήσουν άμεσα, προκειμένου να προχωρήσουν στην επεξεργασία των θεμάτων που κρίνονται ως επείγοντα, ώστε να υποβληθούν οι σχετικές εισηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΚ ιδρύθηκε το καλοκαίρι, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, καθώς επρόκειτο για ένα χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου της κρουαζιέρας.

Αποτελείται από 28 εκπροσώπους φορέων και λειτουργεί υπό την προεδρία του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι τακτικό μέλος στην Επιτροπή αυτή είναι και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.