Αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο πραγματοποίησε ένα F-16

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου παραμένει από το απόγευμα της Παρασκευής ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ενώ πετούσε κοντά στη Ρόδο στο πλαίσιο άσκησης ρουτίνας που πραγματοποιούσε μαζί  με ένα ακόμα αεροσκάφος.

Πρόκειται για ένα F – 16 το οποίο είχε απογειωθεί από την Κρήτη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, μαζί με ένα ακόμα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου. Φθάνοντας κοντά στη Ρόδο, ο πιλότος του αεροσκάφους αντιλήφθηκε μηχανική βλάβη και ζήτησε από τον πύργο ελέγχου την άδεια για να κάνει έκτακτη προσγείωση, όπως κι έγινε.

Το αεροδρόμιο Ρόδου τέθηκε αμέσως σε επιφυλακή, όπως ορίζεται από τις σχετικές διαδικασίες και δύο πυροσβεστικά οχήματα πήραν θέση στο διάδρομο προσγείωσης.

Μόλις το μαχητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε, το συνόδευσαν μέχρι το σημείο όπου στάθμευσε με ασφάλεια ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα έρθει από την Κρήτη για να αποκαταστήσει τη βλάβη και να επιστρέψει έτσι το αεροσκάφος στην αεροπορική του βάση.