Τα αποτελέσματα του 1ου Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στη Ρόδο

Τα αποτελέσματα του 1ου Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στη Ρόδο

Τα αποτελέσματα του 1ου Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Πενήντα παιδιά συνολικά έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση του Ιππότη

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το 1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού, που διοργανώνει ο Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» στο πλαίσιο του 5ου Grand Prix.

Το τουρνουά έγινε για τα τμήματα υποδομής του ομίλου, step 1, 2 &3, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και τη σταδιακή προσαρμογή τους και αφομοίωση των θετικών χαρακτηριστικών που το σκάκι παρέχει.

Το 5o Grand Prix αποτελείται από 6 τουρνουά σε όλη τη σχολική – σκακιστική χρονιά 2016-2017, με το κάθε ένα απ’ αυτά να έχει 5 γύρους παρτίδων. Κάθε παρτίδα, είναι με χρόνο 10 λεπτά και πρόσθετο 5 δεύτερα με την ολοκλήρωση κάθε κίνησης, για τα παιδιά των step 2 & 3, ενώ για τα παιδιά του step1 δεν μπαίνουν ρολόγια για πρακτικούς λόγους.

Οι αγώνες του τουρνουά ολοκληρώνονται μέσα σε δύο διαδοχικά Σάββατα. Τα 50 παιδιά που αγωνίστηκαν στο 1ο τουρνουά, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους μετά από 5 αγώνες όπου κυριάρχησε η δίψα για το παιχνίδι και τη νίκη, με αναψοκοκκινισμένα προσωπάκια από την προσπάθεια για σκέψη.

Στην απονομή που ακολούθησε, βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά με μετάλλια, προκειμένου, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Βασιλάκης, να καταλάβουν ότι αμείβονται για το σημαντικότερο που έκαναν στους αγώνες, και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι προσπάθησαν.

Επιβράβευση της προσπάθειας λοιπόν, αυτό που πρακτικά χρειάζεται ο αθλητισμός και κυρίως το σκάκι, αφού μέσω αυτής θα επωφεληθούν από όλα όσα το πνευματικό άθλημα προσφέρει. Για τους πρώτους έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας