Επιτροπή για έλεγχο στον πρώην δήμο Πεταλούδων

Επιτροπή σύστησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον παρακρατούνταν και αποδίδονταν οι κρατήσεις υπέρ σύνταξης στον πρώην Δήμο Πεταλούδων κατά την τελευταία τριετία του, όπως και για δάνεια που είχαν λάβει υπάλληλοι του Δήμου το 2007 και ενώ τους παρακρατούνταν τα χρήματα από το μισθό τους δεν φαίνεται να αποδίδονταν στην τράπεζα.

Καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσταση της Επιτροπής αυτής αποφασίστηκε μετά από έγγραφο που στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους φορείς του Δημοσίου με το οποίο τους ενημερώνει ότι, βάσει του καινούργιου νόμου, για τη συνταξιοδότηση ενός υπαλλήλου απαιτούνται οι κρατήσεις της τελευταίας πενταετίας και να έχουν αποδοθεί στο Ταμείο Πρόνοιας δημόσιων-δημοτικών υπαλλήλων.

Εκτός, λοιπόν, από τα τελευταία χρόνια που έχουμε τον Καλλικρατικό Δήμο της Ρόδου, με αφορμή τη συνταξιοδότηση ενός υπαλλήλου που προέρχεται από τον πρώην Δήμο Πεταλούδων, η επιτροπή θα ψάξει να βρει στα αρχεία του Δήμου τα εντάλματα ώστε να διαπιστωθεί εάν κρατήθηκαν και αποδόθηκαν οι εισφορές υπέρ σύνταξης από το 2008 έως και το 2010.

Παράλληλα, όμως, η Επιτροπή αυτή, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα διερευνήσει εάν τα δάνεια που είχαν πάρει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 14 με 18 υπάλληλοι του πρώην Δήμου Πεταλούδων και τα χρήματα κρατούνταν από τους μισθούς τους, αποδίδονταν στην τράπεζα.  Πρόκειται για το έτος 2007 και τα χρήματα που παρακρατήθηκαν είναι γύρω στα 200-300 ευρώ σε κάθε υπάλληλο, ωστόσο προφανώς θεωρείται ότι είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί.