Μία απόφαση εκτός τόπου και χρόνου

Έστω και εκ των υστέρων η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πρέπει να παραδεχθεί το λάθος της και να αναθεωρήσει την απόφαση της για ίδρυση τουριστικής σχολής στη Χίο.

Η τουριστική σχολή πρέπει να γίνει στο νησί μας (ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει από τη δεκαετία του ‘90) και δυστυχώς το Πανεπιστημίο Αιγαίου έχει κωφεύσει σ’ αυτή την αναγκαιότητα.

Κι έχει κωφεύσει επιδεικτικά, αφού εδώ και χρόνια έχουν κατατεθεί στο πανεπιστήμιο τεκμηριωμένες μελέτες και προτάσεις για το ζήτημα αυτό.

Όπως και πριν 5 χρόνια, όμως, έτσι και τώρα, επιμένει σε μια λανθασμένη απόφαση, που εκ των πραγμάτων (και το ξέρουν καλά) είναι σχεδόν ανεφάρμοστη.

Η σχολή τουρισμού δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού παρά στη Ρόδο.

Έστω και με βαριά καρδιά θα πρέπει να το αποδεχθούν οι προύχοντες  του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Ας κάνουν στη Χίο, στη Μυτιλήνη ή σε όποιο άλλο νησί, όποια σχολή θέλουν.
Η σχολή Τουρισμού πρέπει να γίνει στη Ρόδο.

Δικαίως η τοπική κοινωνία το απαιτεί και το λιγότερο που έχει να κάνει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Αλλιώς θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να ονομαστεί σε πανεπιστήμιο... Μυτιλήνης και Χίου!