Την ίδρυση του τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Σε δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Νικόλαος Τσούλλος αναφέρει:

Η είδηση για την ίδρυση του τμήματος Τουρισμού εκτός Ρόδου έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των μικροεπιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών καθώς  η Ρόδος των  125.000 τουριστικών κλινών αδικείται  κατάφωρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρόδος, αδικείται και τίθεται στο περιθώριο των εξελίξεων.  Για το λόγο αυτό, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της  ΟΕΒΕΔ κ. Νίκος Τσούλλος θα πρέπει οι πάντες  να αναλογιστούν τι φταίει, να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούται ο τόπος μας και ως απομακρυσμένος τουριστικός προορισμός.

«Δεν  στρεφόμαστε εναντίον κανενός.  Ωστόσο ο  καταλληλότερος φυσικός χώρος  για  να λειτουργήσει η συγκεκριμένη  εκπαιδευτική δομή, είναι η Ρόδος. Το νησί  εδώ και πολλές δεκαετίες είναι από τους  σημαντικότερους  ελληνικούς  τουριστικούς προορισμούς και διαθέτει δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και γενικά δομές που  θα γίνουν τα πρότυπα και θα δώσουν τις βάσεις για την εκπαίδευση των σπουδαστών  της σχολής.

Εμείς θα  ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους εκείνους, που  είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν και να  διεκδικήσουν  αυτό που δικαιωματικά ανήκει στη Ρόδο. Δεν είναι ώρα για  ολιγωρία αλλά για συνέργιες», δηλώνει ο κ. Τσούλλος.

Ο κ. Τσούλλος ζητά και από τους βουλευτές του νομού να αγωνιστούν ώστε το τμήμα Τουρισμού να  λειτουργήσει στη Ρόδο.

Ας  δώσουν πιο δυναμικά τις μάχες τους και να πιέσουν την κυβέρνηση,   για να έχει η Ρόδος αυτό που δικαιούται» , τονίζει ο κ. Τσούλλος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΔ  επανέρχεται ακόμη στο θέμα που αφορά τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις που  θα συμβάλλει όπως λέει στην  εύρυθμη λειτουργία  της αγοράς.

Η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού θα διασφαλίσει την πολυπόθητη ρευστότητα στους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν γονατίσει εξαιτίας  των υποχρεώσεων, παλαιών και νέων, που καλούνται να πληρώσουν. Το μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών είναι η χαριστική βολή. Η αγορά χρειάζεται  οξυγόνο.  Ας παύσουν λοιπόν τα εισπρακτικά μέτρα που μόνο «λουκέτα» και οικονομική ασφυξία έχουν προκαλέσει» καταλήγει ο κ. Τσούλλος.