Μετά το Πανεπιστήμιο, η πρόκριση για τον Δημήτρη Καραγιάννη

Η πεντάδα του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Καραγιάννης και ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης, από φέτος έχουν παρέα τους, τους Δημήτρη Πατσουκάκη και Στέλλα Λεδάκη, που εντάχθηκαν στο γκρουπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει κάνει τον προγραμματισμό και τα πλάνα του για τον καθένα απ’ αυτούς.  
Ένας από τους ταλαντούχους αθλητές του επί κοντώ, ο Δημήτρης Καραγιάννης από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, επέστρεψε  φέτος σε κανονικό ρυθμό προπόνησης.

Ο νεαρός το 2016 επέλεξε να ρίξει το βάρος του στο διάβασμα και δικαιώθηκε. «Πέρασε στο Πολυτεχνείο και ήδη φτιάξαμε πρόγραμμα με βάση τις υποχρεώσεις του στο Πανεπιστήμιο. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Ο στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων. Είναι ένας αθλητής με μέλλον για το μέλλον, δεν βιαζόμαστε. Τον βοηθάει πάρα πολύ ο Φιλιππίδης, ο οποίος είναι δίπλα του και να τον στηρίζει σε πολλά θέματα», δήλωσε ο Δημήτρης Κυτέας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων θα γίνει 20-23 Ιουλίου στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ο Κώστας Φιλιππίδης αφού ξεκουράστηκε ύστερα από την απαιτητική και δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε, ξεκίνησε την προπόνηση του με στόχο τους αγώνες του χειμώνα.

Ο αθλητής έκλεισε να συμμετάσχει στις 14 Ιανουαρίου στην Ορλεάνη, όπου εκτός απροόπτου θα είναι ο πρώτος του αγώνας στη σεζόν, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει να πάρει μέρος και στις 28 του ίδιου μήνα στο Ρουέν. Αυτά είναι τα δύο πρώτα μίτινγκ που έκλεισε ο έμπειρος αθλητής, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταλήξει στο ολοκληρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλά δεν απέδωσαν.
 Ο αθλητισμός θέλει και τύχη, που φέτος δεν ήταν με το μέρος μας. Ήταν έβδομος σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις, δεν γίνεται να τα βάλουμε με την τύχη», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συμπλήρωσε:

«Τα κοντάρια δεν μας βγήκαν. Τα αλλάξαμε τον Μάρτιο. Κατάφερε στην αρχή να βγάλει ένα μεγάλο άλμα, ωστόσο στη συνέχεια το κοντάρι δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει να πάει υψηλότερα.
Τελικά γυρίσαμε στα παλιά κοντάρια, με τα οποία δουλεύουμε ακόμη. Ήδη έχει κλείσει δύο αγώνες και το επόμενο διάστημα θα κλείσει κι άλλους».

Ο Δημήτρης Καραγιάννης (πρώτος από αριστερά) με την υπόλοιπη ομάδα του Δημήτρη ΚυτέαΟ Δημήτρης Καραγιάννης (πρώτος από αριστερά) με την υπόλοιπη ομάδα του Δημήτρη Κυτέα