Ξενάγηση μαθητών στο ξενοδοχείο Atrium Palace

Το Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δράσεων, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών του τοπικού σχολείου στο Ξενοδοχείο, στην Κάλαθο, στις 21 Οκτωβρίου.

Τα παιδιά  ξεναγήθηκαν στο Ξενοδοχείο  κι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή , κο.Α.Ελευθερόπουλο, σχετικά με την σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών σε καθημερινή βάση κι έμαθαν επίσης πως μπορούν οι επισκέπτες να συμβάλουν στην πράσινη ανάπτυξη του Ξενοδοχείου, με σχετικές σημάνσεις στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους.

Στην συνέχεια, τα παιδιά, σε μία προσπάθεια να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον φυσικό πλούτο του τόπου μας, ξεναγήθηκαν στον βοτανικό κήπο του Ξενοδοχείου, καθώς και στην παραλία, όπου ενημερώθηκαν για την καθαριότητα και την σωστή οργάνωση της. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επί τόπου το μοναδικό στο είδος του κρινάκι της θάλασσας (Pancratium Maritimum), μία πανέμορφη αμαρυλλίδα πολυετούς βλάστησης, που φύεται στην περιοχή μας αλλά και σε άλλα νησιά της Μεσογείου κι αποτελεί προστατευόμενο είδος. Το κρινάκι της θάλασσας ήταν για τους Μινωίτες ιερό λουλούδι κι απεικονίζεται πρώτη φορά σε τοιχογραφίες στο Παλάτι της Κνωσού.

Η ακτή του Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas είναι υποψήφια για Γαλάζια Σημαία το 2017.