Αξιέπαινη εκδήλωση για την ημέρα κατά της παχυσαρκίας στη Ρόδο

Η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας την Κυριακή 23/10  με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας, έκανε πολλές δράσεις, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για παράδειγμα, το παράρτημα Αττικής συμμετείχε  στον «30ο  Γύρο  της Αθήνας» με ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία προσέφερε στους πολίτες τη δυνατότητα να κάνουν ανάλυση σύστασης σώματος και αξιολόγηση αυτού,  στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Την ίδια μέρα, το τοπικό παράρτημα Νοτίου Αιγαίου -όπως κάθε χρόνο, στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει  και να  ενημερώσει το κοινό πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή-  είχε τη μεγάλη χαρά να  γιορτάσει εδώ στη Ρόδο το «ΟΧΙ στην παχυσαρκία», μαζί με πλήθος παιδιών και μεγάλων.

 Τα παδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν το "φιδάκι της Διατροφής", το "σταυρόλεξο" και το "αλφαβητάρι" της Υγιεινής Διατροφής, καθώς και  να γυμναστούν. Αποκορύψωμα όλων ήταν  το  Θεατρικό Δρώμενο με  Παιχνίδια "Ο Σκίουρος στο Διατροφοσχολείο".
 Το  Σκίουρο έπαιξε η ηθοποιός- ανιματέρ  Ρένα Ορφανού και  στο ρόλου του instractor ήταν ο γυμναστής της Zumba William.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί μας φίλοι, που  διασκέδασαν και χόρεψαν Zumba, και έτσι αβίαστα διδάχτηκαν τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής.
Όσοι ήθελαν, γεύθηκαν φρέσκα φρούτα και  το "σπιτικό Milk Shake μπανάνας". Τέλος σε όλους μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια γύρω από την υγιεινή διατροφή.

Ως τοπικό παράρτημα Νοτίου Αιγαίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε: το ζεστό πάρκο Passagio για τη φιλοξενία του, την ηθοποιό -ανιματέρ Ρένα Ορφανού και τον Instructor της Zumba William, τα παιδιά που συμμετείχαν με πάθος, τους γονείς και τους μεγάλους φίλους μας, καθώς και τους χορηγούς-συμμάχους της δράσης μας: Υδροτεχνική Δωδ/σου, Φροντιστήριο Ορόσημο, Εμπόριο Φρούτων-λαχανικών-ξηρών καρπών Περιβόλα Βασιλεία, Εμπόριο φρούτων- λαχανικών Κόζα Ιάκωβο, τον αθλητικό σύλλογο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και τα γυμναστήρια : One to One Personal Training, Gymnasium Elixir, Hermes indoor/outdoor training studio & Βιοκίνηση Gymnastic Center. Τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας : Ραδιόφωνο Λυχνάρι και την  εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ
Το  Δ.Σ.  του  τοπικού  παραρτήματος  Νοτίου  Αιγαίου  της  ΕΔΔΕ

Η Πρόεδρος
Χρύσα Καραγιάννη
Η   Γραμματέας   
Ματίνα Πουλλή
Η Ταμίας
Λήδα Παπακωνσταντίνου