Η αγωνία Ανδρεάδη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η αγωνία Ανδρεάδη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η αγωνία Ανδρεάδη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 142 ΦΟΡΕΣ

Η αγωνία που εκφράζεται περισσότερο παρά ποτέ το τελευταίο διάστημα για την τύχη των χιλιάδων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της υπερφορολόγησης από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, έχει γίνει άξια προσοχής από μεγάλη μερίδα τουριστικών επιχειρηματιών.

Όπως επισημαίνει έμπειρος τουριστικός παράγοντας της αγοράς, ο κ. Ανδρεάδης ίσως γνωρίζει περισσότερο από τον οποιοδήποτε τι έρχεται για τον ελληνικό τουρισμό το 2017 και γι΄ αυτό τονίζει με κάθε ευκαιρία τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου.

Επισημαίνει τα προβλήματα και υποδεικνύει προς κάθε υπεύθυνο της κυβέρνησης τους τρόπους που μπορεί να διευκολύνει με τις αποφάσεις του την τουριστική αγορά.

Έχει αναλάβει κατά έναν τρόπο το τελευταίο διάστημα ένα νέο ρόλο υπερασπιστή των αδυνάτων της αγοράς. 'Ενα ρόλο που θα περίμενε κανείς να έχει πρωταγωνιστική θέση η πολιτική ηγεσία του τουρισμού.

Καλά είναι τα ταξίδια στο Λας Βέγκας και στο Ντουμπάι, αλλά αυτά αφορούν ουσιαστικά την προσέλκυση τουριστών μικρής μερίδας πλούσιων τουριστών για το πολύ 100 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Τα υπόλοιπα 9.900 ξενοδοχεία και τα χιλιάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Γι αυτό χρειάζονται δυναμικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία, ώστε να αισθανθούν οι μικρομεσαίοι ότι έχουν δίπλα τους στηρίγματα....

Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Σε ιστορικά υψηλά, 28,5 δισ. ευρώ και 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του Τουρισμού

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 1 έως 5 Απριλίου

Νέος κατώτατος μισθός: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία

Τράπεζες / Κλειστές για 4 ημέρες - Τι ισχύει με συναλλαγές και μισθοδοσίες