Έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα της πόλης απο πλευράς καθαριότητας

Έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα της πόλης απο πλευράς καθαριότητας

Έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα της πόλης απο πλευράς καθαριότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 421 ΦΟΡΕΣ

Από τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας

Τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα που παρουσίαζε η πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από πλευράς καθαριότητας, εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση ενώ, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρός της κ. Μίλτος Παγκάς, για την επόμενη χρονιά η πόλη θα πρέπει να είναι έτοιμη και καθαρή το αργότερο το Μάιο!

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση προχθές το απόγευμα, και ανέφερε ότι, εκτός των άλλων, τους απασχόλησαν τα θέματα της καθημερινότητας και στο τέλος είχαν μία πολύ καλή συζήτηση για την καθαριότητα, τα πάρκα και γενικά την εμφάνιση της πόλης.

Εκεί, όπως είπε, όλες οι πτέρυγες της δ.κ. τόνισαν ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τη σημερινή κατάσταση και πολύ περισσότερο κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την κατάσταση στους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα των τουριστών ήταν στο ζενίθ. Και δήλωσε ο Πρόεδρος:

«Η δ.κ., δυστυχώς, είναι στη δύσκολη θέση θα έλεγα να δέχεται καθημερινά εκατοντάδες παράπονα τηλεφωνικώς ή και γραπτώς ή ακόμα και καταγγελίες όσο αφορά στην αποκομιδή, τη συσσώρευση ογκωδέστατων αντικειμένων σε μερικά σημεία της πόλης κατ’ εξακολούθηση, οπότε και εμείς προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι αυτή της καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων και την υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά.

Οι εργαζόμενοι το καλοκαίρι έφθασαν στο ζενίθ της απόδοσής τους γιατί δούλευαν καθημερινά αλλά, παρ’ όλα αυτά, η εικόνα δεν είναι ικανοποιητική-εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος και δεν θέλω, σε καμία περίπτωση, να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και την επόμενη τουριστική σεζόν.

Όπως επίσης δεν θέλω να παρατηρηθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού στα μεγάλα πάρκα της πόλης, το αστικό πράσινο της Ρόδου, το οποίο είναι πλουσιότατο, κληρονομημένο από τους παππούδες μας, δεν είναι κατάσταση αυτή να έρχεται 15 Ιουλίου για ν’ αναλαμβάνει κάθε φορά ο εργολάβος. Το ξαναζητάμε, την επόμενη χρονιά τουλάχιστον, για την οποία έχει αρχίσει ήδη ο προγραμματισμός, το αργότερο Μάιο μήνα να είναι έτοιμα και καθαρά»!

Μάλιστα, ο κ. Παγκάς έκανε γνωστό ότι, στην επόμενη συνεδρίαση της δ.κ., θα γίνει ένας απολογισμός της χρονιάς που φεύγει και θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη. Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι, οτιδήποτε γίνεται για την επόμενη χρονιά, πρέπει να γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ειδάλλως δεν θα ‘χουμε αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς
Ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς

Παραχώρηση γραφείων
Σημαντική, επίσης, ήταν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, και η εισήγηση από την υπηρεσία της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που με χαρά η δ.κ. Ρόδου στήριξε ομόφωνα την απόφαση για παραχώρηση στην πλατεία Μητροπόλεως-Διαγόρα, τα ακίνητα τα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες του γυμναστικού συλλόγου «Διαγόρας» και του αθλητικού σωματείου «Ροδιακός». Και δήλωσε:

«Είναι από τα πλέον ιστορικά και μεγαλύτερα σωματεία της πόλης, είναι μία τιμή για αυτή τη δ.κ. που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να στηρίξει και να προωθήσει όσο είναι δυνατόν τέτοια σωματεία τα οποία στις τάξεις τους έχουν παιδιά όλων των ηλικιών, ασχολούνται με ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, μπάσκετ, στίβο, όπως όλοι γνωρίζουμε και φυσικά κάθε Δημοτική Αρχή που σέβεται τον εαυτό της, λογικό είναι να στηρίζει αυτά εδώ τα σωματεία τα οποία ζήτησαν την παραχώρηση του χώρου και επειδή έχει αλλάξει ο νόμος και κινδύνευε το καθεστώς αυτό, προχωρήσαμε χθες άμεσα στην παραχώρηση των γραφείων».

Μάλιστα, φρόντισαν χθες η απόφαση να καθαρογραφεί, να ανέβει στο Διαύγεια και να εισαχθεί στη συνεδρίαση του δ.σ. το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!