Το «Οcean Lava Rhodes», μια μεγάλη αθλητική γιορτή

Την ευκαιρία να μιλήσουν για το μοναδικό αγώνα τριάθλου της Κυριακής στο νησί μας με την ονομασία «Ocean Lava Rhodes» είχαν προχθές άνθρωποι που δουλεύουν πυρετωδώς ώστε όλα να κυλήσουν στην εντέλεια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, η Καίτη Χατζηνικόλα, γραμματέας του Απόλλωνα Ρόδου, ο Παντελής Φεϊζίδης, μέλος του συλλόγου και η υπεύθυνη από τη  εταιρεία προβολής της διοργάνωσης, Εμμανουέλα Αραμπατζή, έδωσαν σημαντικά στοιχεία για τον αγώνα στις ολυμπιακές αποστάσεις με αφετηρία και τερματισμό στην περιοχή του «Έλλη».

Η Καίτη Χατζηνικόλα ανέφερε πώς ο Απόλλων Ρόδου, πριν από τη συνεργασία με την Ocean Lava είχε στο ενεργητικό του 65 διοργανώσεις αγώνων αντοχής γενικότερα, πολλές απ’ αυτές και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως αυτή της περασμένης χρονιάς για τη στήριξη προς τη ΦΛΟΓΑ. Πέραν από τους δεκάδες χορηγούς-επιχειρήσεις της Ρόδου, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση, το Δήμο Ρόδου για τη στήριξη αλλά και όσους φορείς είναι δίπλα στο σύλλογο για την επιτυχία.

Έκανε γνωστό ότι στον αγώνα θα υπάρχει γιατρός με ασθενοφόρο από τη Euromedica, ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών από την Interamerican ενώ εξασφαλίστηκε η συνεργασία με την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα, το Στρατό, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τους Προσκόπους, το Επιμελητήριο και την ΠΕΠΑ. Ήδη έχουν συσταθεί 22 ομάδες εθελοντών ως ψυχή της διοργάνωσης, ενώ θα υπάρχουν στο κομμάτι της κολύμβησης και σκάφη ασφαλείας όπως επίσης η εταιρεία security GRS για τη φύλαξη των ποδηλάτων στη ζώνη αλλαγής.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η χρονομέτρηση των συμμετεχόντων θα γίνει από την Race System. Τόνισε επίσης το πόσο σημαντικό είναι οι αθλητές του Απόλλωνα Ρόδου να δουλεύουν και εθελοντικά για τον αγώνα πριν από την έναρξή του για να επιτευχθεί ο στόχος που αφορά το να γίνει η Ρόδος πρώτος αθλητικός και τουριστικός προορισμός. Εκτός αυτού, έκανε γνωστό ότι στο χώρο πίσω από την Περιφέρεια θα λειτουργήσει η έκθεση του αγώνα από τους χορηγούς παράλληλα με το ειδικό συνεργείο του Σακελλάρη Δράκου για ό, τι χρειαστεί από πλευράς επισκευής και συντήρησης ποδηλάτων.

Ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, η Μαριέττα Παπαβασιλείου στάθηκε στην εμπειρία της κι ως επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου όσον αφορά το τι μπορεί να παρέχει στην προσπάθεια του Απόλλωνα Ρόδου και τη στήριξη από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κάθε τρόπο. Οι αγώνες, όπως είπε, ανήκουν στους Ροδίτες και σημείωσε πως η Περιφέρεια με τις όποιες συνεργασίες της στον αθλητικό τομέα, θα είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο.

Η Εμμανουέλα Αραμπατζή μέσα από τις κινήσεις της για την προσέλκυση χορηγών αλλά και αθλητών, περισσότερο εκτός Ρόδου, διαπίστωσε πως υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για τη στήριξη στο όλο γεγονός. Ακόμα και ακτοπλοϊκές εταιρίες βοηθούν στη μετακίνηση των αθλητών αλλά και τα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους. Στο άμεσο μέλλον επίσης, θα γίνουν κινήσεις ώστε ο αγώνας να γίνει γνωστός και στο εξωτερικό μέσω διεθνών εκθέσεων.

Τέλος, ο Παντελής Φεϊζίδης, έδωσε κάποια στοιχεία της διοργάνωσης, τεχνικού περισσότερο περιεχομένου, σχετικά με τις αποστάσεις και τις διαδρομές, μέσα και έξω από την πόλη.

Μέσω της συνέντευξης Τύπου έγινε κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη σημαντική αθλητική γιορτή και να γίνει ένα με τους ανθρώπους της για το καλό του νησιού μας. Ο αγώνας την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 9.00 από το «Έλλη», με τους 130 συνολικά αθλητές να διανύουν διαδοχικά 1500μ. με κολύμβηση, 40χλμ. με ποδήλατο και 10χλμ. με τρέξιμο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ψυχή και ο εμπνευστής της προσπάθειας αυτής ανάπτυξης του τριάθλου από τον Απόλλωνα είναι ο ιατρός και αθλητής Νίκος Χατζηνικόλας, δουλεύοντας συνεχώς προκειμένου να γίνει ο αθλητισμός μέρος της ζωής του κάθε Ροδίτη.