Εγκαινιάστηκε χθες ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής

Εγκαινιάστηκε χθες ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής

Εγκαινιάστηκε χθες ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 630 ΦΟΡΕΣ

Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 16 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιηθήκαν χθες, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Σορωνής , παρουσία αρχών και φορέων του τόπου μας.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για νέα ζευγάρια που θα μπορούν να αφήσουν σε ασφαλές μέρος τα παιδιά τους και να εργαστούν καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της οικογένειας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το οικόπεδο είναι δωρεά της εκκλησιαστικής Επιτροπής Σορωνής. Φιλοξενεί 30 παιδιά με δυνατότητα να γίνουν 50, ενώ απασχολεί πέντε άτομα προσωπικό, τρείς εκπαιδευτικούς και 2 βοηθητικού προσωπικού.

Η λειτουργία του σταθμού ξεκίνησε κανονικά στις 16 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο σταθμός διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξοπλισμό αυλής, κουζίνας και εστιατορίου, μία τραπεζαρία, ιατρείο-αναρρωτήριο, γραφείο, βοηθητικούς χώρους, καθώς και την προμήθεια σχολικού λεωφορείου.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την τελετή του αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και στην συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των παρευρισκομένων.

Συγκεκριμένα στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Πάλλας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Σαντορινιός, ο πρόεδρος κοινότητας Σορωνής κ. Σαββάκης, ο κ. Θεοδωρίδης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, η αντιδήμαρχος κ. Κρεμαστινού, ο πρώην δήμαρχος κ. Κουσουρνάς, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης, ο πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου κ. Σωτρίλλης, ο πρώην πρόεδρος κοινότητας Σορωνής κ. Μαρίνος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χατζηλαζάρου, η Αντιδήμαρχος κ. Ζωάννου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανανίας, η δημοτική σύμβουλος της περιοχής Καίτη Παπαστεργή-Μπιλιά καθώς και Αξιωματικοί των Σωμάτων του Λιμενικού σώματος και της Ελληνικής αστυνομίας.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αγιασμού, δήλωσε: « Θέλω να συγχαρώ τον κοινωνικό σύνολο για την απόκτηση και την λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και όλους όσους οραματίστηκαν και υλοποίησαν αυτό το έργο. Να εκφράσω επίσης την χαρά μου γιατί σε ένα εκκλησιαστικό χώρο, ο οποίος παρεχωρήθην, υλοποιήθηκε αυτό το έργο, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολλές οικογένειες».

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε τα εξής: «Είναι μία όμορφη στιγμή για αυτούς που υπηρετούν τα κοινά, όταν εγκαινιάζεται ένα σχολείο, που δίνει την προοπτική στα παιδιά μας να μάθουν τα πρώτα γράμματα και να ακολουθήσουν τον δρόμο της μόρφωσης. Η μόρφωση και η προσμονή το πότε θα αναλάβουν οι νέοι άνθρωποι την τύχη αυτής της χώρας στα χέρια τους, είναι η καλύτερη ευχή. Σήμερα είναι μέρα συγχαρητηρίων και ευχών και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω την εκκλησία μας γιατί για μία ακόμη φορά προσέφερε περιουσία εκκλησιαστική για αυτό τον κοινωνικό σκοπό και την εκκλησιαστική επιτροπή και τον Ιερέα για την απόφαση που πήραν για την παραχώρηση.

Πριν δυο χρόνια έγινε ο αγιασμός για την θεμελίωση του έργου αλλά πριν από αυτό έπρεπε να γίνουν μελέτες και να ξεπεραστούν γραφειοκρατίες.
Επί δημαρχίας τότε του συναδέλφου Στάθη Κουσουρνά ξεκίνησαν τις μελέτες για αυτόν τον βρεφονηπιακό σταθμό και πράγματι και η διεύθυνση προγραμματισμού ο κ. Σαντορινιός και η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και τα προσχολικά η κ. Κρεμαστινού και όλοι όσοι δούλεψαν για να συνταχθούν οι προβλεπόμενες μελέτες για να ενταχθεί αυτό το έργο.

Δεν θέλω να αδικήσω τον Γιάννη Μαρίνο. Ο οποίος με την ιδιότητα το Προέδρου έπρεπε και εκείνος να τρέχει για να συντονιστούν όλα αυτά. Μετά την θεμελίωση του έργου θέλω να ευχαριστήσω και την ανάδοχο εταιρεία ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΡΗ και ΣΙΑ ΕΕ. Είναι ευλογία για την Σορωνή και την γύρω περιοχή που έχει αυτό το στολίδι και εύχομαι σε λίγο καιρό να έχουμε και το πουλμάκι έξω από το σταθμό για να ολοκληρωθεί τελείως. Να είναι καλορίζικο.»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός επεσήμανε τα εξής: « Να τους ευχαριστήσω όλους που είναι εδώ γιατί όλοι κάτι έχουν κάνει για να γίνει αυτό το έργο. Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί το θεωρώ ένα από τα παιδιά μου. Είχα την χαρά να το δω από το σχεδιασμό και το βλέπω να ολοκληρώνεται και να δίνει χαρά σε γονείς και παιδιά. Είναι ένα έργο το οποίο είναι κοινωνικό γιατί δίνει την δυνατότητα σε όλους τους γονείς να μπορούν να δουλέψουν. Ταυτόχρονα δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν και τα προετοιμάζει για την επόμενη μέρα που θα πάρουν τις απαραίτητες γνώσεις. Να είστε καλά και να το χαρούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κυρίως τα παιδιά».

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, κ. Αντώνης Σαββάκης δήλωσε: « Η ίδρυση ενός παιδικού σταθμού αποτελεί σημαντική παροχή για νέα ζευγάρια. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε ένα σημαντικό έργο, το βρεφονηπιακό σταθμό δημοτικής κοινότητας Σορωνής. Εκ μέρους της δημοτικής κοινότητας Σορωνής θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέλαβαν στην ολοκλήρωση του έργου, στην εκκλησιαστική επιτροπή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής που παραχώρησε το οικόπεδο, τον Δήμο μας και τις τεχνικές υπηρεσίες, τους επιβλέποντες μηχανικούς, την ανάδοχο εταιρεία και όλους εσάς. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα έργα στην Δημοτική κοινότητα Σορωνής. Να στείλω και ένα μήνυμα: Η Σορωνή ενωμένη, θα πετύχει πολλά.»

Ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την Σορωνή και είμαστε ευτυχείς όλοι που συμμετείχαμε σε αυτήν την διαδικασία διαμόρφωσης ενός προγράμματος όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι στους γονείς να αισθάνονται πιο ήρεμοι με την κατασκευή αυτού του σχολείου και να είναι καλορίζικο.»

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης είπε: «Εύχομαι σήμερα ο σταθμός που εγκαινιάζεται να μην είναι ο τελευταίος αλλά ο πρώτος σε μία σειρά νέων εγκαινίων που θα ακολουθήσουν. Εγώ θέλω να εκφράσω την χαρά για αυτό το έργο και να πω όλοι χαιρόμαστε όταν εγκαινιάζονται τέτοια έργα που δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να μπουν σε ένα δρομολόγιο μόρφωσης, μάθησης και εγκλιματισμού στην κοινωνία. Να ευχαριστήσω τους γονείς που παρίστανται και να πω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντοτε παρούσα και τότε επί κ. Μαχαιρίδη, ο οποίος υπέγραψε την δημιουργία αυτού του σταθμού, έτσι και εμείς είμαστε πάντα κοντά για να κάνουμε το καλύτερο με τον Δήμο και την συνεισφορά του ΕΣΠΑ».

Η Αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το βρεφονηπιακό σταθμό Σορωνής που εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά και ο οποίος ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα της παιδαγωγικής και της λειτουργικότητας, με όμορφες και εξοπλισμένες αίθουσες φιλοξενίας και βοηθητικούς χώρους. Η ίδρυση παιδικού σταθμού αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για νέα ζευγάρια και η αποστολή της έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η σπουδαιότητα της επισημαίνεται συνεχώς με επιστημονικά δεδομένα.

Να ευχαριστήσουμε την εκκλησία που έχει δείξει πολλές φορές το καλό της πρόσωπο και το Σεβασμιότατο γιατί ότι του ζητήσουμε, είναι αρωγός. Είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κ. Πάλλα και κ. Διακοσταματίου, τον κ. Παλαιολόγο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Σταυρή, το Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Κούρτη για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής και την κτιριακή αναβάθμιση των σταθμών. Επίσης τον Πρόεδρο τοπικού συμβουλίου κ. Σαββάκη, οποίος είναι συνέχεια δίπλα μας και όλους που μας βοήθησαν». Εύχομαι όλοι να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν αυτόν τον σταθμό και να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του».

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς ανέφερε τα εξής: «Λένε όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει και εδώ πραγματικά συνωμότησε με την καλή έννοια. Η εκκλησία, ο αρχισυνομώτης Γιάννης Μαρίνος, η τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι της Σορωνής το ήθελαν διακαώς και τα κατάφεραν. Έχουμε σήμερα ένα αποτέλεσμα που θα τα ζήλευαν πολλοί, έχουμε ένα σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό. Είμαι σίγουρος ότι το προσωπικό του Δήμου που απαρτίζει το παιδαγωγικό κομμάτι, με την αγάπη και την συμβολή των Σορωνιατών θα είναι ένας πρότυπος βρεφονηπιακό σταθμός. Να είναι καλορίζικο και να το χαίρονται οι γονείς και τα παιδιά και σε άλλα τέτοια Δήμαρχε.

Ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Γιάννης Μαρίνος τόνισε: «Σήμερα για μένα είναι μία πολύ φορτισμένη ημέρα διότι βλέπουμε να ολοκληρώνεται και να προσφέρεται στην Σορωνή και όλης της Δημοτικής κοινότητας Καμείρου, ένα έργο το οποίο πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Δεν ήταν τόσα εύκολα τα πράγματα αλλά με την βοήθεια του Σεβασμιότατου ξεπεράσαμε όλες τις αρνήσεις και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το οικόπεδο. Ολοκληρώθηκε μία κοπιώδεις προσπάθεια 2μιση περίπου ετών. Το έργο ξεκίνησε για δυναμικότητα περίπου υπέρ διπλάσια από αυτήν που τελικά κατέληξε, η πάροδος του χρόνου όμως και η καθυστέρηση δεν μας επέτρεψε επειδή απορροφήθηκαν κονδύλια να καταλήξουμε στο αρχικό σχέδιο.

Τα στατικά πάντως επιτρέπουν όροφο για το μέλλον. Ευχαριστώ τον Στάθη Κουσουρνά για όλη την Σορωνή και όλη την περιοχή, τον Γιάννη Μαχαιρίδη και ενός αφανούς εργάτη του Βουτσίνου στη Περιφέρεια στην Σύρο διότι κρατήθηκαν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο. Θα ήταν παράλειψη μου να μην εκφράσω τις ευχαριστιές μου στον Γιάννη τον Λαό που ήταν δίπλα μας, στον Γιώργο Κατάκο, στην Μίκα Μιχαλάκη, στον Στέφανο Δράκο και σε όλα τα παιδιά γιατί αυτοί ήταν ο πυρήνας. Να μην ξεχάσω την Τσαμπίκα Μαριέττου, η οποία έδωσε πάρα πολλές λύσεις σε στιγμές δύσκολες. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και εμείς σαν τοπικό συμβούλιο, ο Κώστας Μπονιάτης, ο Μιχάλης Χατζηκυριαζής, ο Δημήτρης Κουτσουδάκης και η Νικολέτα Χατζηγεωργίου ήμασταν ενωμένοι στον σκοπό αυτό, σαν μία γροθιά και καταφέραμε να εντάξουμε αυτό το έργο για τα παιδιά μας».

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης: «Το έργο είναι μεν κοινωνικό αλλά είναι και μορφωτικό. Λένε οι επιστήμονες ότι το παιδί αρχίζει να διαπαιδαγωγείται από την κοιλιά της μητέρας του, και μετά από εκεί, έρχεται εδώ. Συγχαίρω όλους για τις προσπάθειες τους και τους ευχαριστώ. Να είστε καλά».

Διαβάστε ακόμη

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Συμβαίνει τώρα: Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι