Το είπαν και το... δρομολόγησαν στο Ασκληπειό

Λαμβάνει  τέλος  το θέμα με τα ανεπιτήρητα ζώα στη Δημοτική Κοινότητα  Ασκληπειού  με την  εφαρμογή  του Νόμου: 4056/2012 ΦΕΚ Α΄ 52/12.03.2012.

Με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, τα μηχανήματα – φορτηγά και με την εξαιρετική εθελοντική ομάδα στήθηκαν παγίδες στρογγυλές  με συρματοπλέγματα γύρω – γύρω, που στο κέντρο, είχαν τροφή για να προσελκύσουν τα ανεπιτήρητα.  Εγκλωβίστηκαν και κατασχέθηκαν ήδη αρκετά κατσίκια.

Τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας  που δεν είναι ορατές. Τα ανεπιτήρητα ζώα των βοσκών  σταματούν επιτέλους να καταστρέφουν, να προκαλούν ζημιές και να αποτελούν απειλή ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή προκαλώντας τροχαία ατυχήματα.  Εάν εντοπιστεί δε, από την κάμερα,  βοσκός να καταστρέφει τις παγίδες  θα οδηγηθεί σε αυτόφωρο, και θα εκδικαστεί.  

Άμεση συνέπεια από την μη τήρηση των υποχρεώσεων των βοσκών, είναι η αφαίρεση από την κατοχή τους όλων των ζώων και η μη παροχή μελλοντικής επιδότησής τους…  

Αν θέλουμε να ζούμε σε ένα οργανωμένο σύνολο, θα πρέπει να υπακούμε στους αναγκαίους κανόνες κοινωνικής συμβίωσης.  Η μη συμμόρφωση στους κανόνες και η παραβίασή τους συνεπάγεται κυρώσεις.  Το αυτονόητο;   Κι όμως …»

Η πρόεδρος Συμβουλίου της Δ.Κ. Ασκληπειού,
Μαρία Εμμ.  Παπαβασιλείου

Συνεργεία στήνουν παγίδες για τη σύλληψη αδέσποτων ζώωνΣυνεργεία στήνουν παγίδες για τη σύλληψη ανεπιτήρητων ζώων