Σημαντική απόφαση για επιχειρηματίες που πήραν δάνειο σε... φράγκα

Απόφαση σταθμό εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο Ρόδου που αφορά δάνειο σε ελβετικό φράγκο το οποίο έλαβε τοπική επιχείρηση.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσε 45χρονη επιχειρηματία της Ρόδου δια του δικηγόρου της κ. Άκη Μεϊμάρη και θα καταβάλλει τη δόση του δανείου της με την ισοτιμία που υπήρχε μεταξύ ελβετικού φράγκου και ευρώ την περίοδο που είχε εκταμιεύσει τα χρήματα από την τράπεζα. Πιο συγκεριμένα, το  2008 η επιχειρηματίας είχε λάβει δάνειο για να αναπτύξει την επιχείρησή της ύψους 200.000 σε ελβετικά φράγκα.

Παρά το γεγονός ότι κατέβαλε ανελλιπώς τις δόσεις του δανείου της μέχρι και το 2015 σε ερώτηση προς την τράπεζα ενημερώθηκε ότι εξακολουθούσε να οφείλει το ποσό των 240.000 ευρώ δηλαδή 40.000 επιπλέον από το αρχικό κεφάλαιο.
Αξίζει να τονιστεί ότι στο μεσοδιάστημα των 7 αυτών χρόνων η συμπολίτισσά μας είχε ήδη καταβάλει ήδη 90.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η τράπεζα υποχρεούται να δέχεται από την 45χρονη τη δόση με την ισοτιμία Ελβετικού Φράγκου και Ευρώ που ίσχυε τότε και όχι αυτή που υπάρχει σήμερα, μέχρι την οριστική απόφαση της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί στο ίδιο δικαστήριο.